Mesec u kome ste rođeni određuje koje bolesti su za vas najveća opasnost

Mesec kao i godišnje doba u koma ste rođeni ukazuje na to kakvog ćete biti zdravlja

  • 1

Mesec u kome ste rođeni utiče na nivo serotonina i dopamina koji su poznati i pod nazivom hormoni raspoloženja.

On može i da ukaže koje zdravstvene probleme možete u toku života da očekujete jer smo podložni različitim bolestima na koje utiče mesec i godišnje doba u kojem smo rođeni.

Januar

Srčani problemi očekuju osobe rođene u januaru. Foto: Pixabay.com

Ljudi rođeni u ovom mesecu imaju kratak fitilj i predodređeni su da pate od depresije i promene raspoloženja. Mogu da imaju problema sa konstipacijom, infarktom, gastritisom i migrenama. Muškarce muče problemi u krstima, a žene imaju izražene probleme sa menopauzom.

Februar

Pazite se osteoartritisa i problema sa štitnom žlezdom. Žene treba da proveravaju trombocite, a muškarci na srce. Preti im hipertimija, psihološko stanje koje karakteriše iznenadni osećaj prevelike pozitivne energije. Pno su često veoma optimistični ljudi.

Mart

Muškarci imaju problema sa kataraktom, astmom i srcem, a žene muči artritis, konstipacija i reumatizam.

April

Muški pripadnici znaka imaju problema sa žlezdama, astmom i osteoporozom, a žene sa osteoporozom, bronhitisom i tumorima.

Maj

Muke sa depresijom nisu im nepoznate. Foto: Pixabay.com

Muškarci se bore sa dijabetesom i depresijom. Depresiaj je najveći problem za sve rođene u ovom znaku. Žene očekuju problemi sa alergijama, konstipacijom i osteoporozom.

Jun

Muškarci rođeni u ovom mesecu skloni su razvoju katarakte, srčane bolesti i hroničnog bronhitisa. Oni koji su rođeni u junu imaju 34 odsto manje šansi da obole od depresije a 22 odsto veće šanse da pate od bola u leđima. Ženama prete urinarni problemi, reumatizam i artritis. Imaju 35 odsto manje šansi da pate od problema sa menopauzom i 33 odsto manje šanse da imaju veoma jake migrene.

Jul

Rođeni u julu mogu da imaju problema sa artritisom, tumorima, hroničnim bolom u vratu i astmom.

Avgust

Muškarce muči astma, osteoporoza ili problemi sa štitnom žlezdom. Žene treba da se čuvaju od artritisa, tromboze i reumatizma.

Septembar

Štitna žlezda može da vam zagorča život. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Problemi sa štitnom žlezdom im nisu strani, ali i osteoporoza. Žene se suočavaju sa tumorima i imaju muka sa astmom. Osobe rođene u ovom mesecu imaju nizak rizik od razvoja neke hronične bolesti.

Oktobar

Muškarci rođeni u oktobru češće pate od migrena i problema sa tiroidnom žlezdom. Žene razvijaju anemiju i patze od povećanog holesterola. Oba pola mogu da se suoče sa osteoporozom.

Novembar

Srčani i problemi sa štitnom žlezdom, ako i problemi sa kožom očekuju ljude rođene u ovom mesecu. Žene imaju probleme sa proširenim venama, konstipacijom i infarktom. Sa druge strane, žene rođene u ovom mesecu imaće manje problema sa menopauzom.

Decembar

Katarakta i srčani problemi pogađaju muškarce rođene u decembru. Imaju sklonost ka depresiji više nego ostali, a kod žena se javlja tromboza, hronični bronhitis i astma.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    9. novembar 2018 | 18:53

    Totalni promasaj za januar. Imam vec dosta godina i nijednu od tih boljki. Hvala Gospodu Bogu za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA