Sočna višnja iz Istočne Srbije – nova neXt inspiracija

Baš kao što su magične višnje inspirisale neXt, neka i vas neXt inspiriše da posetite Istočnu Srbiju i prisetite se detinjstva

  • 0

Kada biste u zadatak dobili da opišete najpoznatije karakteristike Istočne Srbije, šta bi vaš izbor bio?

Veliki broj  ljudi najpre pomisli na Rtanj – planinu-piramidu oko koje se pletu razne misterije, drugi pak na Đerdap, najveću klisuru Evrope i po površini najveći nacionalni park u našoj zemlji ili Homolje poznato po pećinama i jednom od tri sačuvane prašume u Evropi. Ljubitelji umetnosti, istorije, kulture i tradicije verovatno bi se osvrnuli na brojne manastire poput Manasije i Ravanice, srednjovekovne tvrđave Golupca i Sokograda. Takođe, tu je i Viminacijum, jedna od prestonica Rimskog carstva ili Lepenski Vir – najstariji arheološki lokalitet poznat Evropi.

Spisak zanimljivih odlika ove oblasti ovde se ne završava. Izvori i čista vrela, jezera i reke, vodopadi i kanjoni – prirodne su lepote koje svakog posetioca definitivno ostavljaju bez daha i pozivaju na avanturu i istraživanje.

Ipak, pitoma i plodna, Istočna Srbija poznata je po uzgoju kvalitetnog voća, naročito nadaleko čuvene višnje. Krupni, zdravi i sočni plodovi, generacijama majki i baka bili su inspiracija za magiju u kuhinji. U njihovim veštim rukama nastajale su poslastice, džemovi i kompoti, a to su ukusi koji se zauvek pamte.

Inspirisan magijom Istočne Srbije, vodeći računa o tradicionalnoj recepturi, neXt je svojim ljubiteljima ponudio novu neXt višnju, a slatko-kiselkasti ukus napitka, osvežiće sva vaša čula i podsetiti na bakinu kuhinju, nežnost i zaštitu. Baš kao što su magične višnje inspirisale neXt,  neka i vas neXt inspiriše da posetite Istočnu Srbiju i prisetite se detinjstva.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA