≫ 

Evo kako da najbolje provedete dan ukoliko ste nezaposleni

Kakvi ste kada nemate posao mnogo govori o vama

  • 0

Poznati autor Erni Zelinski otkrio je da način na koji provodite vaše slobodno vreme kada ste nezaposleni može da posluži kao barometar vašeg budućeg uspeha.

Apliciranje za posao je ključno, ali ispunjenje nekih ciljeva za fizičko i mentalno zdravlje su ovde veoma važni. Kako biste sačuvali zdrav razum i živce, potrudite se da ispunite i neke male dnevne ciljeve. Istražujte nove poslovne ponude, kompanije i šaljite vaš CV. Tako se nećete osećati beskorisno, ali ne zaboravite na opuštanje.

Foto: Pixabay.com

Vreme koje odvojite da vežbate i opuštate se veoma je važno, a ovo su samo neke od stvari kojima možete da ispunite vaš dan dok ste nezaposleni.

Vežbajte

Vežbajte najmanje 30 minuta jer će vam fizička aktivnost pomoći da povećate vašu produktivnost.

Prijavljujte se za poslove

Na ovo trebate da trošite najviše energije. Društvene mreže, oglasne table i lični kontakti samo će povećati vaše šanse da pronađete novi posao.

Pravite male pauze

Sednite malo, makar 15 minuta i odmorite od svega. Nagradite sebe kratkom pauzom svaki put kada uradite nešto dobro za sebe.

Postavite sebi online ciljeve

Prema najnovijim istraživanjima, najveći brojposlovnih ponuda nalazi se na mreži. POstavite sebi cilj koji se tič etoga i kontaktirajte određeni brojosoba svakoga dana ne biste li povećali šanse da nađete posao.

Naučite nešto novo

Foto: Pixabay.com

Tehnologija se menja i napreduje, pa je važno da učoite i svakodnevno se razvijate. Pokažite budućim poslodavcima da ste zainteresovani da se razvijate i napredujete.

Preslišajte se šta ste sve postigli toga dana

Na kraju dana sumirajte šta ste sve postigli toga dana. Imajte vašu listu šta sve trebate da uradite, a pored traženja posla neka se na toj listi nađe i vežbanje, čitanje knjige i meditacija.

(Telegraf.rs/nerdwallet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA