Stručnjaci savetuju koliko tačno kreme za sunčanje treba da nanesete da ne biste pocrveneli

Opekotine od sunca mogu da naprave veliki zdravstveni problem, pa je bolje znati kako ih sprečiti da ne bi morali da lečite

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika nemam
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • nemam

    13. jul 2019 | 17:46

    Kao tinejdzer sam koristio kokosovo ulje kupljeno na kiosku, a kao dete roditelji su me mazali pravim domacim maslinovim uljem Imali su moji rodjaci plantazu maslina, pa je ulje bilo pravo devicansko, zato oprez sa preprodavcima na plazama, jer kupuju u marketima i pakuju u male flasice. Danas, bez ikakve kreme mogu na sunce. Cak i odspavam par sati na suncu oko 12h bez ikakve zastite i bez suncobrana. Ipak, kako bi mi se hidrirala koza, ponekad namazem nesto. Uglavnom se mazem onim uljem sa SPF 2 ili bez SPF za jacu boju. Faktor zracenja sunca se nije promenio uopste u poslednjih 40 godina (mogu podaci da se provere). Samo nas farmaceutske kompanije lazu kako bi sto vise koristili razne preparate. Moj otac nikada nije koristio nikakvu zastitu. Od 5-e godine je na njivi. Crn kao ugarak. Nikakvih problema sa kozom nema. Ovi sto se lickaju imaju vecih problema. Pre oboljevaju oni koji se lickaju, nego oni koji puste tok prirodnim putem.

  • drhealthy

    03. jul 2019 | 13:16

    Iako se sve više priča o štetnosti SPF faktora i o tome bruji pola sveta čak je u nekim okeanima zabranjeno kupanje ako se koriste kreme sa SPF faktorima jer je dokazano da uništavaju korale /a da ne pominjem štetnosti po našu kožu/, mi smo i dalje u varijanti što više to bolje. Postoje prirodne kreme na bazi kokosovog ulja, ulja lešnika, maline, aloje, šargarepe koji imaju prirodan SPF faktor. Takođe, UV zraci dovode do pojačanog stvaranja slobodnih radikala u koži i oni su ti koji izazivaju oštećenje kože. Zato je primena antioksidanata pre sunčanja ne potrebna nego neophodna! Antioksidansi smanjuju produkciju slobodnih radikala a time i smanjuju oštećenje ćelija. Beta karoten, OPC, detoxamin, vitamin C su samo od nekih moćnih antioksidanasa. Mislite o tome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA