Tanjire držite u kuhinjskom ormariću? Stučnjaci tvrde da im je mesto ipak u ovom delu kuhinje

Ako vam se preuređenje kuhinje čini kao skup biznis, u prodavnicama postoje praktičnija i jeftinija rešenja

  • 3
tanjiri posuđe sudovi Foto: Pixabay.com

Svaka vrsta posuđa ima svoje mesto u kuhinji. U Srbiji je tradicija da lonce i velike sudove držimo u donjim ormarićima, a tanjire u gornjim. Međutim, stručnjaci za dizajn preporučuju da tanjire treba da odlažemo u fiokama.

- Budući da se ovako sve drži na nivou struka umesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rešenje - tvrdi dizajner Krista Gibons.

Ona napominje da fioke za posuđe treba da budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa, kako da ne bismo neprestano hodali s gomilom tanjira po kuhinji.

Ne treba da kupujete novu kuhinju

- Osim što su duboke fioke daleko praktičnije rešenje za odrasle, one i deci olakšavaju postavljanje stola ili uzimanje određenih sudova - objašnjava Alison Pikart, koja takođe koristi fioke za tanjire u svojoj kuhinji.

Ako vam se preuređenje kuhinje čini kao skup biznis, u trgovinama postoje praktičnija i jeftinija rešenja. U specijalizovanim prodavnicama možete naći komplete fioka s drvenom podlogom. U njih možete postaviti graničnike koji će držati tanjire i ostalo posuđe na mestu.

(Telegraf.rs/Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA