Isprobajte najbolji trik za čišćenje burme: Očistite svoj nakit bolje od profesionalca

Potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate u kući

  • 1
Čišćenje nakita Foto: Shutterstock

Ukoliko svoj verenički prsten ili burmu nosite bez prestanka, nakit će se zbog izloženosti raznim uticajima vremenom uprljati i izgubiti svoju blistavost.  Osim što ga možete zaštititi tako što ćete ga skidati za vreme pranja ruku i obavljanja kućnih poslovna, savet stručnjaka je da ga redovno održavate odnosno čistite.

Jedna kreativna mama je na internetu otkrila fenomenalan trik za čišćenje burme od belog zlata, a sve što vam je potrebno je gazirana mineralna voda.

Potopila je svoj prsten u posudu sa gaziranom vodom, a nakit je ponovo dobio sjaj i izgledao kao da je nov...

Prstenje, pranje ruku, lavabo, sapun, higijena, toalet, WC, česma, voda Foto: Telegraf

- Ubacila sam prstenje u gaziranu vodu i ostavila da odstoji nekoliko sati. Kada sam ga izvadila ponovo je bio blistav. U čaši se skupila sva prljavštinu koja je izašla iz njega - napisala je ova kreativna dama.

Zlatni nakit se može očistiti pivom, a dovoljno ga je naneti na mekanu krpu i njime ispolirati ogrlicu ili narukvicu. Nakit potom treba dodatno prebrisati suvom krpom kako ne bi ostali tragovi kapljica. Nakit ukrašen cirkonima ne preporučuje se prati pivom jer se može uništiti.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. februar 2020 | 14:54

    Nakit se najbolje cisti morskom krupnom solju,tako da nece ostetiti nista a bice kristalno cisti,stavite u posudu morsku so i stavite nakit potopite ga u so da bude koliko tik iznad soli i tako da stoji do sutra ,pa ce te videti kristalno cisto prstenje,mindjuse itd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA