≫ 

Može li čaj zaista da se pokvari ili samo pogrešno tumačimo rok trajanja na kutiji?

Saznajte gde je najbolje čuvati čaj i kada je pravo vreme da ga bacite

  • 0
čaj od kamilice Foto: Pixabay

U mnogim domaćinstvima, kutije čaja mogu da stoje u kredencima i fiokama veoma dugo, skoro do tačke da zaboravite da su tamo.

Onda, jednoga dana, zaželite da popijete šolju čaja ili odlučite da ga pripremite za svoje goste, ali na kutiji u vašoj kuhinji stoj rok trajanja. Zbog toga mnogi od nas imaju dilemu u vezi sa tim da li čaj stvarno može da se pokvari.

Caj Foto: Pixabay.com

O čemu je zapravo reč?

Iako je na svakoj kutiji čaja koju kupite u samoposluzi naznačen rok trajanja, on se više odnosi na vreme do kog bi trebalo da iskoristite čaj pre nego što izgubi ukus. Dakle, ne mora da znači da će se pokvariti nakon tog roka, ali ukus će najverovatnije da iščezne što vam duže odstoji.

Preporučljivo je da čaj čuvate na suvom i mračnom mestu, kao što je kredenac ili špajz. Takođe, izbegavajte izlaganje čaja povišenoj temperaturi i vazduhu, jer na taj način on brže postaje užegao, piše Pop Sugar.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog roka trajanja, pomirišite vrećicu čaja. Ukoliko ne osećate nikakvu aromu, možete da ga bacite. U suštini, ne preporučuje se da vam jedno pakovanje čaja traje više od godinu dana.

N.I.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA