≫ 

Za dezinfekciju površina u kući tokom pandemije korona virusa najefikasnije je ovo sredstvo

Lako se upotrebljava u domaćinstvu, a efikasno ubija patogene kao što su virusi i bakterije

  • 0
hlor, termopool Foto: TermoPool

Iako nam je kretanje u trenutnoj situaciji ograničeno, postoji opasnost da smo virus doneli u svoj dom. Kako bismo zaštitili svoju porodicu, pa i sebe, otkrivamo još jedan način dezinfekcije svog prostora.

Do sada smo svi postali eksperti u poznavanju sredstava kojima se možemo zaštititi, ali da li ste probali hlor?

Hlor ubija patogene kao što su bakterije i virusi razbijajući hemijske veze u njihovim molekulima. Dezinfekciona sredstva koja se upotrebljavaju za ovu namenu sastoje se od jedinjenja hlora koja mogu da razmenjuju atome sa drugim jedinjenjima kao što su enzimi u bakterijama i drugim ćelijama. Kada enzimi dođu u kontakt sa hlorom, jedan ili više atoma vodonika u molekulu bivaju zamenjeni sa hlorom. Ovo uzrokuje da ceo molekul menja oblik ili se raspadne. Kada enzimi ne funkcionišu kako treba, ćelija ili bakterija će umreti.

Kako da obezbedimo hlor?

Kompanija TermoPool i Hidroterm svojim sugrađanima donira pakovanja granula hlora od po 100g.

Ove kompanije se već dugi niz godina bave prodajom bazenske opreme i hemije za održavanje bazenske vode. Hlor je jedan od glavnih proizvoda za održavanje hemijski ispravne vode u bazenima, a sada je našao i širu primenu u sprečavanju širenja virusa.

Pakovanja se mogu preuzeti u poslovnici u Ulici Smederevski put 29a u Beogradu, i u Jagodini, u firmi Hidroterm koja se nalazi u Ulici Kraljevića Marka bb.

Ukoliko niste u mogućnosti da odete do poslovnica, pakovanja vam mogu biti isporučena i na kućnu adresu.

Kako se hlor upotrebljava u kućnim uslovima?

Vrlo jednostavno. Granule hlora (Natrijum Hipohlorit), koje su sigurnije za rukovanje od tečnog hlora, rastvore se u vodi i to u odnosu: 5g na 5l vode. Rastvara se brzo i potpuno, oslobađajući aktivni hlor u količini potrebnoj za dezinfekcioni efekat.

Dobijenim rastvorom očistimo krpom ili rasprskamo rastvor na podove, kvake, gelendere, metalne delove, sanitarne čvorove, posuđa, uređaje koji nisu osetljivi na dejstvo hlora... Nakon toga veoma je važno da krpom natopljenom običnom vodom pređemo preko očišćenjih površina kako hlor ne bi nagrizao metalne delove.

Ukoliko želite da dezinfikujete dvorište ili neki spoljni prostor rastvor napravite sa odnosom 10g na 5l vode i rasprskajte ga.

Za više informacija ili narudžbinu kontaktirajte TermoPool na broj 011/74 66 416 ili na broj 035/250 570.

Ukoliko vam je potrebno da se snabdete većom količinom granula, pakovanja možete nabaviti po posebnim cenama, prilagođenim trenutnoj situaciji.

hlor, termopool, korona Foto: TermoPool

(Telegraf.rs/PR/E. Nestorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA