≫ 

Kako da se rešite paukova u domu: Ovo je 12 proverenih načina da jednom zasvagda nestanu!

Lakše je nego što mislite

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Pored smrdibuba koje nam zagorčavaju život kad se uvuku u kuću, tokom jeseni susrećemo se sa još jednim problemom - invazijom paukova koji se zavlače u ćoškove i pletu mreže. Da biste ih se oslobodili, primenite neki od proverenih načina za njihovo eliminisanje iz kuće.

1. Nabavite ulje od mente

 

Paukovi mrze ulje od mente, pa je zato efikasno da pomešate ovo ulje sa vodom i isprskate kuću. Pored toga što ćete oterati neželjene goste, kuća će lepo mirisati.

Ukoliko vas mrzi da sami mućkate sprej, možete da nabavite već pripremljen difuzor koji će delovati kao repelent.

2. Napravite domaći sprej od jabukovog sirćeta

 

Pomešajte 200 mililitara jabukovog sirćeta, kašičicu nekog mirisnog ulja (nane ili lavande), kašičicu deterdženta za pranje posuđa i pet kašika mlevene paprike, pa tim sprejom isprskajte sve ćoškove u domu, kao i prag ulaznih vrata. Ova kombinacija mirisa odvratiće paukove da se približe vašem domu.

3. Pustite bubamare

 

Posadite neven ili komorač u saksiju, pa držite saksiju blizu ulaznih vrata. Pauci će zaobilaziti vaš dom, jer ne podnose miris ovog cveća, odnosno povrća. S druge strane, bubamare najčešće "idu" na neven i komorač, a pauci za njih predstavljaju posebnu poslasticu, pa će ih smazati pre nego što stignu da raspletu mrežu.

4. Rasklonite nered

 

Paukovi obožavaju da se ušuškaju tamo gde je nered, a najdraži su im ćoškovi jer tamo mogu da se “razmašu” dok pletu mrežu. Zato održavajte kuću čistom i neka ćoškovi obavezno budu prazni.

5. Nabavite mačku

 

Kućni ljubimci su savršen protivotrov za štetočine u kući. Mačke su posebno pogodne za uništavanje paukova - eliminisaće ih pre nego što ih vi ugledate.

Mikis, mačka, mačke

foto: Telegraf.rs

6. Jedite pomorandžu i limun

 

Paukovi mrze miris citrusa - razlog više da ove jeseni “bustujete” imunitet limunom i pomorandžom.

7. Operite prozore sredstvom sa amonijakom

 

Odaberite sredstvo za čišćenje prozora koje u sebi sadrži amonijak. Paukovi mrze miris amonijaka kao što ne podnose miris citrusa.

8. Neka eukaliptus bude vaš prijatelj

 

Još jedan miris koji paukovi ne podnose je miris eukaliptusa. Nabavite ovu biljku i držite je blizu prozora u ćošku sobe.

9. Prigušite svetlo

 

Paukovi obožavaju svetlo. Da biste ih se rešili, prigušite svetlost u prostorijama u kojima paukove najčešće viđate.

10. Neka cela kuća miriše na cimet

 

Nabavite sveću sa mirisom cimeta i držite je upaljenu nekoliko sati. Aroma cimeta je još jedna aroma koju paukovi ne mogu da smisle.

foto Pixabay

foto Pixabay

11. Zatvorite pukotine

 

Rupice u ćoškovima kod prozora i vrata privlače paukove da baš na tim mestima pletu svoje mreže. Popunite pukotine i rešićete problem.

12. Prekontrolišite šta se nalazi u dvorištu i na terasi

 

Ukoliko živite u kući i koristite drva za ogrev, rizikujete da privučete gomilu paukova. Privlači ih, takođe, i kompost, pa ako na terasi držite kantu za odlaganje otpada od voća i povrća, nemojte se čuditi što paukovi ne zaobilaze vaš dom. Sklonite drva u posebnu prostoriju za odlaganje, a kantu sa kompostom smestite u dvorište ili u podrum, i rešićete problem sa paukovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA