Feng šui saveti za finansijski prosperitet i miran dom: Veruje se da ove 3 biljke privlače bogatstvo

U istočnjačkoj filozofiji postoji verovanje da određene biljke donose bogatstvo

  • 0
biljke dom Foto: Pixabay

Na šta vas asocira reč "priroda"? Na procvetale livade prepune šarenog cveća? Mirisne trave i guste šume? Na lepotu i mir? Prema feng šuiju, određene biljke mogu da očiste dom od negativne energije i da unesu ljubav, sreću, mir i bogatstvo.

U nastavku pročitajte o kojim sobnim biljkama je reč.

Veruje se da privlače novac

Pahira, pored toga što ima dekorativni izgled, takođe je biljka za koju se veruje da privlači novac u dom. Simbolično se povezuje sa srećom u finansijama i biznisu, i zato se često naziva i drvo novca.

Druga biljka za koju se smatra da donosi finansijski prosperitet jeste krasula. Prema feng šuiju, biljka sa okruglim lišćem donosi sreću. Obično se poklanja nekome kome želite uspeh u karijeri. Da bi u vaš život donela sreću i napredak, potrebno je postaviti biljku u blizini ulaznih vrata.

Prema starim verovanjima, Pilea peperomioides, zimzelena biljka poreklom iz južne Kine, takođe može doneti finansijsku sreću zbog čega joj je jedan od naziva Kineski dolar.

Pogledajte kako biljke izgledaju:

Ljubav, zdravlje i mir

Orhideje su drevni simbol ljubavi. Stari Grci su ovu biljku povezivali sa plodnošću, zato je idealan dar mladim bračnim parovima.

Prema feng šuiju, paprat smešten u blizini ulaznih vrata privlači sreću i mir u kuću.

Ipomoea ima divne ljubičaste cvetove koji se ujutru otvaraju. Donosi zdravlje, a veruje se i da će osoba imati miran san ako smesti seme ove biljke ispod jastuka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA