• 0

Gde najčešće ostavljate nered? Otkrijte najslabije tačke vaše ličnosti i kako da ih pobedite

, Telegraf

Lokalizovati nered, znači ustanoviti određene mentalne blokade

  • 0
Nered odeća orman

Foto: Shutterstock

Ma koliko perfekcionsta bili i pridavali značaj urednosti, makar jedan kutak ostaće izmešten iz vašeg "savršenog sveta".

Otkrijte vaše slabe tačke, prema mestima koja zanemarujete.

Ormar

Svima nam je ponekad teško da se odvojimo od stvari koje više ne nosimo, ali živimo u ubeđenju da ćemo ih nekad ipak obući - kad smršamo, kad kupimo onu torbu ili one cipele...

Ako je ormar mesto o kome najmanje vodite računa i ako u njemu, blago rečeno, vlada haos, neosporno je da ste nostalgičar. Postoje stvari koje nikada nećete više obući, ali ih čuvate jer vas podsećaju na neka lepa vremena.

Nered odeća orman

Foto: Shutterstock

Savet: Pustite prošlost da ostane u prošlosti. Zapitajte se da li su vam zaista potrebne stvari koje niste obukli godinu dana i šta s njima? Želite li da ih čuvate kao muzejski eksponat ili da oslobodite prostor, pa i energiju za nešto novo?

Sto

Ako je vaš sto konstantno pretrpan raznim predmetima, vi ste neko ko odugovlači i koga večito čekaju. Hrpa stvari ukazuje na to da ne vladate svojim vremenom, bežite od suočavanja s problemom i vlastitom odgovornošću.

Savet: Kada se prvi put dohvatite sređivanja stola i bacanja nepotrebnih stvari i papira, osetićete olakšanje. Ovim činom pokrenućete proces i na podsvesnom nivou koji će vas navesti na kreativne i kvalitetne projekte.

Automobil

Zanemarivanje automobila i konstantan nered u njemu ukazuje na to da ne uspostavljate granice. Vašim životom i vremenom može svako da upravlja i prepuštate se inerciji. Zbog ovoga se neretko osećate preopterećeno, ali držite se ustaljenog obrasca kako ne biste rizikovali eventualni sukob sa okruženjem.

Savet: Primarno je, najpre, naučiti da kažete "ne". Ne dopustite drugima da žive vaš život, a sređivanjem automobila, osetićete komfor kakav odavno nsite. Isto je i sa ljudima koji su vam nametnuli svoje prisustvo.

Podrum

Podrum, ostava ili tavan su zabačeni delovi vaše podsvesti i ako u njima preovladava nered, znak je da duboko u sebi osećate krivicu. Nositi emocionalni teret kao nasleđe vaših bližnjih, nije lak zadatak. Vreme je da se rešite beskorisnih stvari i nepotrebnih uspomena.

Savet: Rešite se starih stvari tako što ćete ih baciti ili pokloniti nekome ko skuplja antikvitete. Kada to završite, osetićete blagostanje koje ste odavno zaslužili.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima