≫ 

Poklopci za šerpe i lonce uvek završe tamo gde ne treba: Trik koji će domaćicama sačuvati živce

Za ovo mnogi nisu znali

  • 0
kuhinja lonac Foto: Pixabay

Kad spremaju ručak, domaćice u najvećem broju slučajeva stave poklopac preko šerpe, lonca ili tiganja kako bi se jelo fino krčkalo.

Ali, kad bi trebalo da provere da li je jelo skuvano ili bi ga trebalo još držati na ringli, obično muče muku sa poklopcem, posebno ako na šporetu ima još posuđa. Tada poklopac najčešće završi na radnoj površini koja može da se ošteti zbog vreline poklopca.

Na društvenoj mreži TikTok jedna devojka otkrila je kako da odložite poklopac bez rizika da napravite džumbus na šporetu ili kuhinjskim elementima.

Ručke na šerpama i loncima dizajnirane su ne samo za lakše prenošenje posuđa, već i za odlaganje poklopaca, mada to najveći broj domaćica ne zna.

Sve što je potrebno da uradite kad proveravate da li je jelo gotovo jeste da spustite poklopac između oboda posude u kojoj spremate ručak i ručke. Neće pasti, niti će napraviti haos u ostatku kuhinje.

Da li ste znali za ovaj trik? Podelite sa nama kroz komentare!

Video: Ovaj trik znaju samo najiskusniji baštovani: Jednostavno razmnožavanje ruža uz pomoć meda i krompira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA