4 stvari koje nije dobro držati u spavaćoj sobi: Izbacite ih i emotivni život će procvetati

Da biste bili uspešni i srećni, potrebno je da se oslobodite negativnih uticaja u vašem okruženju

  • 0
spavaća soba feng shui Foto:Pixabay

Za sreću u braku i uspeh u ljubavi, po feng šui filozofiji, vrlo je važno da spavaću sobu oslobodite loše energije i viška stvari.

Ako se ne sećate kada ste poslednji put mirno i bezbrižno spavali, verovatno da imate loš feng šui u spavaćoj sobi, tvrde majstori ove drevne kineske veštine uređenja prostora.

Spavaća soba bi trebalo da bude vaše mesto za obnavljanje energije i odmor, zato je bitno da je uredite prema feng šui pravilima, u skladu sa jin principom.

Prema mišljenju poznavalaca ove drevne tehnike uređenja prostora, postoje 4 stvari koje remete sreću u ljubavi i braku, a imaju veze sa uređenjem spavaće sobe.

1. Previše zelenila

Iako je pogodno da imate jednu do dve biljke u spavaćoj sobi, jer će iste pročistiti vazduh i obezbediti bolji san, ipak bi trebalo da znate granicu i da sa njima ne preterujete.

Prema feng šuiju, biljke pripadaju elementu drveta, što znači da ako osete neku vrstu ekspanzivne energije, mogu ometati vaš san. Najbolja solucija je da imate najviše do dve biljke u spavaćoj sobi.

2. Ogledala

Ukoliko vam je ljubavni ili bračni život u krizi ili sumnjate da vam je voljena osoba neverna, obratite pažnju gde se nalaze ogledala u vašoj spavaćoj sobi.

Feng šui majstori podsećaju da bračna postelja nikada ne bi trebalo da se nalazi prekoputa ogledala, jer na taj način "prizivate gužvu" u ljubavnom životu. Ako su, pak, ogledala na spoljašnjoj strani garderobera i bračna postelja se ogleda u njima, potrudite se da ih prekrijete ili da preko njih stavite ukrasnu prozirnu foliju koja će odbaciti lošu energiju.

3. Minimalizam

Naše okruženje u velikoj meri utiče na to kako se osećamo. Zato je moguće da ako vam se u vreme spavanja pojavi osećaj mučnine ili usamljenosti, dekoracija ima neke veze sa tim.

Vaza bez cveća, kuhinjska stolica u uglu sobe i slične besmislene stvari koje vam se nalaze u sobi trebalo bi da izbacite što pre.

4. Previše stvari ispod kreveta

Iako je prostor ispod kreveta odlično mesto za odlaganje suvišnih stvari,  može emitovati vrlo lošu energiju.

Razmislite o svemu što vam se nalazi ispod kreveta. Da li vam baš sve to treba?

Obično se tu nalazi mnoštvo stvari koje nikada ne koristimo i za koje ne znamo gde da ih stavimo. Najbolje rešenje u ovom slučaju je da ih donirate ili poklonite. Videćete da je taj osećaj oslobađanja neprocenjiv!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA