Kako da čuvate hranu u automobilu: Ove namirnice nikako ne bi trebalo nositi na put

Kada se hrana nađe u autu, trebalo bi da obratite pažnju na sigurnost

  • 0
Hrana, kola, putovanje, par, automobil, grickalice, mladi, iskrana, fast food

Foto: Shutterstock

Verovatno vam se nebrojeno puta desilo da držite hranu u automobilu. Možda ste išli u veliku kupovinu, spremate se da krenete na put tokom vikenda ili ste jednostavno kupili hranu za poneti, ovakve situacije se većini ljudi dešavaju.

Koji god da je razlog, kada se hrana nađe u autu, trebalo bi da obratite pažnju na sigurnost, a posebno ako su članovi vaše porodice deca mlađa od 5 godina, trudnice, stariji od 65 godina ili neko ko je bolestan. Da bi hrana bila bezbedna za konzumiranje, trebalo bi izbegavati "opasnu zonu", odnosno temperature između 4 ° C i 60 °C.

Uopšteno, hranu u automobilu trebalo bi čuvati u prenosivim frižiderima. Sa druge strane, ima i onih jela koja bi trebalo da ostanu topla.

Stavite hranu koja bi trebalo da ostane hladna u frižidere sa ledom, a temperatura nikako ne bi trebalo da bude preko 4° C. Piće takođe držite u frižiderima, osim toga iseckano voće i povrće, jogurt pa i hranu koja je manje osetljiva na visoke temperature poput energetskih pločica ili orašastih plodova.

Lako kvarljivu hranu poput mlečnih proizvoda i salata koje sadrže majonez, trebalo bi u potpunosti izbegavati. Meso takođe može biti opasno, pa i njega izostavite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA