Ako vidite da vam neko pokazuje ovaj znak, obratite pažnju, potrebna mu je pomoć

Jedan jednostavan znak mogao bi da bude spas za sve one koji se nađu u opasnosti

  • 1

Kanadska ženska fondacija kreirala je znak koji bi mogao da spasi hiljade onih koji se nađu u opasnosti, baš onako kako je pomogao šesnaestogodišnjoj devojčici koja je bila oteta u Severnoj Karolini, u SAD-u. 

Naime, ovaj jednostavan znak raširio se TikTok mrežom i postao, na sreću, poznat milionima ljudi, što se već u slučaju devojčice iz SAD, koja ga je naučila na ovoj društvenoj mreži, pokazalo kao veoma korisno.

U pitanju je znak koji se pokazuje jednom rukom, kada je nekom potrebna pomoć. Žrtva bi trebalo da okrene dlan ka osobi kojoj pokušava da pošalje poruku, a potom da savije palac ka dlanu i da ga preklopi prstima.

Naime, priča devojčice koja je nestala u Severnoj Karolini pokazala je da je ovakva vrsta komunikacije od velike koristi, jer je ona pokazujući ovaj znak, koji zapravo ukazuje da ste žrtva neke vrste nasilja, spasena.

Na njenu sreću, jedan od učesnika u saobraćaju je prepoznao signal sa prstima koji mu je poslala i odreagovao, prijavio policiji, a zatim i pratio kamion narednih 15 kilometara.

Obratite pažnju ako primetite da vam neko šalje ovakav znak, jer je vrlo verovatno da se nalazi u nevolji i da to što ćete oderagovati može da mu spase život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA