
Da žilavo meso postane sočno i meko: Isprobajte trik kojim su oduševljene domaćice širom sveta
Svakoj domaćici se makar jednom u životu dogodilo da meso koje kupi bude žilavo i teško za pripremu.
U tim slučajevima marinada je spas. Ali, ako nemate vremena da ostavite meso da stoji preko noći u posudi sa marinadom, već bi trebalo da ga pripremite u roku od pola sata ili sat, postoji još jedno spasonosno rešenje.
Reč je o sodi bikarboni koju bi trebalo da sipate u posudu sa hladnom vodom, a onda da u taj rastvor spustite meso. Ukoliko nameravate da pravite gulaš, meso odmah iseckajte na komadiće željene veličine, a ako ste planirali da dinstate, pržite ili pohujete meso, obavezno ga izlupajte tučkom, pa spustite u vodu sa sodom bikarbonom.
U zavisnosti od količine mesa koju pripremate, zavisi i količina vode i sode bikarbone za potapanje.
Na kilogram mesa “ide” pola litra vode, kao i dve kašike sode bikarbone.
Važno je da meso bude dobro natopljeno vodom i da odstoji na hladnom mestu pola sata, da bi soda bikarbona mogla da “odradi svoj posao”.
Posle pola sata izvadite meso iz rastvora vode i sode bikarbone, dobro ga operite pod mlazom hladne vode i dalje pripremajte po receptu.
(Telegraf.rs)
Video: Stamenkovski predvodila državnu ceremoniju obeležavanja godišnjice Bitke na Košarama
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sada
Neće nam to više trebati razmišljajte u pravcu kako da skakavci budu hrskaviji za koju godinu.
Podelite komentar
Kuvar
Spas je u suvidaciji
Podelite komentar
Bravo
marinada se koristi za divljač.Ima više recepata, guglajte i probajte. Dobio sam divljeg zeca, napravio marinadu(voda, sirće, beli i crni luk, zelen, šargarepa, bibera u zrnu, crno vino, paštrnak, lorber, itd, bez kima!). Kad je bacio prvi ključ, ostavio da se ohladi "pac"(marinada), i prelio zeca, da odstoji 3-4 dana na hladnom mestu.Tako i prase da se posoli i ostavi se tako 3-4 dana, na hladnom i tamnom mestu, zaštićeno od napada muva.Slađe pečeno meso nisam jeo.Probajte.
Podelite komentar