Da žilavo meso postane sočno i meko: Isprobajte trik kojim su oduševljene domaćice širom sveta

Marinada je spas za žilavo i tvrdo meso, ali kad nemate vremena za čekanje, postoji kombinacija koja će vam rešiti problem za svega pola sata

  • 4
foto Pixabay foto Pixabay

Svakoj domaćici se makar jednom u životu dogodilo da meso koje kupi bude žilavo i teško za pripremu.

U tim slučajevima marinada je spas. Ali, ako nemate vremena da ostavite meso da stoji preko noći u posudi sa marinadom, već bi trebalo da ga pripremite u roku od pola sata ili sat, postoji još jedno spasonosno rešenje.

Reč je o sodi bikarboni koju bi trebalo da sipate u posudu sa hladnom vodom, a onda da u taj rastvor spustite meso. Ukoliko nameravate da pravite gulaš, meso odmah iseckajte na komadiće željene veličine, a ako ste planirali da dinstate, pržite ili pohujete meso, obavezno ga izlupajte tučkom, pa spustite u vodu sa sodom bikarbonom.

U zavisnosti od količine mesa koju pripremate, zavisi i količina vode i sode bikarbone za potapanje.

Na kilogram mesa “ide” pola litra vode, kao i dve kašike sode bikarbone.

Važno je da meso bude dobro natopljeno vodom i da odstoji na hladnom mestu pola sata, da bi soda bikarbona mogla da “odradi svoj posao”.

Posle pola sata izvadite meso iz rastvora vode i sode bikarbone, dobro ga operite pod mlazom hladne vode i dalje pripremajte po receptu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sada

    18. jul 2022 | 18:52

    Neće nam to više trebati razmišljajte u pravcu kako da skakavci budu hrskaviji za koju godinu.

  • Kuvar

    18. jul 2022 | 13:53

    Spas je u suvidaciji

  • Bravo

    20. jul 2022 | 07:33

    marinada se koristi za divljač.Ima više recepata, guglajte i probajte. Dobio sam divljeg zeca, napravio marinadu(voda, sirće, beli i crni luk, zelen, šargarepa, bibera u zrnu, crno vino, paštrnak, lorber, itd, bez kima!). Kad je bacio prvi ključ, ostavio da se ohladi "pac"(marinada), i prelio zeca, da odstoji 3-4 dana na hladnom mestu.Tako i prase da se posoli i ostavi se tako 3-4 dana, na hladnom i tamnom mestu, zaštićeno od napada muva.Slađe pečeno meso nisam jeo.Probajte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA