≫ 

5 jednostavnih trikova koji mogu da vam olakšaju svakodnevne situacije: Od kuhinje do cipelarnika

Probajte ih, ništa ne koštaju!

  • 0
ideja

Foto: Pixabay.com

Često se toliko naviknemo na našu rutinu i obavljanje istih dnevnih zadataka da ne razmišljamo kako bismo mogli da ih uradimo drugačije.

Ali postoji mnogo brzih saveta i trikova koji vam mogu pomoći da pojednostavite svoj život i da uštedite vreme i novac.

Probrali smo za vas pet jednostavnih trikova koji mogu da vam olakšaju neke svakodnevne situacije, a koji vam možda nikada ne bi pali na pamet.

Trikovi

Foto: Shutterstock

1. Iskoristite drvenu vešalicu da držite knjigu recepata

Koliko ste puta zatvorili kuvar u trenutku kada su vam ruke bile prekrivene brašnom i niste mogli ponovo da je otvorite da vidite koji je sledeći korak u receptu?  Ovaj koristan savet će vas sprečiti da izgubite svoj tok kada vas ponese kreativnost u kuhinji. Jednostavno, okačite vešalicu na jednu od ručki kuhinjskog ormarića ili na neko drugo mesto koje vam odgovara i zakačite knjigu za nju.

Trikovi

Foto: Shutterstock

2. Zamrznite grožđe da biste ohladili vino bez ravodnjavanja kockicama leda

Možda tražite način da vaše belo ili roze vino ostane duže hladno? Kocke leda su očigledan izbor, ali one će razvodniti vaše piće. Alternativni način da održite svoje vino hladnim je da zamrznete grožđe i da ga koristite kao kockice leda. Plus, uvek možete da ga pojedete nakon toga. Uz  vino će lepo doći ukus grožđa.

Trikovi

Foto: Shutterstock

3. Popravite ogrebotine na drvenom nameštaju pomoću oraha

Drveni nameštaj se vremenom izgrebe i pohaba. Ljudi uglavnom ili nastave da žive sa oštećenjem ili se upuštaju u ponovno lakiranje celog komada nameštaja. Ali, da li ste znali da ogrebotine na drvenom nameštaju možete da prikrijete za svega nekoliko minuta trljanjem područja običnim orahom?

Jednostavno protrljajte orah preko ogrebotine nekoliko puta, zatim prebrišite područje mekom krpom kako biste pomogli da drvo upije ulje iz oraha. Možda ćete biti iznenađeni koliko dobro ovo funkcioniše.

Trikovi

Foto: Shutterstock

4. Stavite kesice čaja u cipele koje imaju neprijatan miris

Ako želite da uklonite nepoželjan miris cipela, pokušajte da stavite nekoliko suvih kesica čaja u svaku cipelu da bi apsorbovale miris. Postoji mnogo različitih vrsta vrećica čaja, ali gledajte da odaberete one sa privlačnijim mirisom. Nana, odnosno menta, ili limun, obično su popularni izbori.

Trikovi

Foto: Shutterstock

5. Koristite pčelinji vosak da bi vaše platnene cipele bile vodootporne

Da li ste znali da trljanjem pčelinjeg voska preko bilo kog para cipela možete da ih učinite vodootpornim? Treba vam komad pčelinjeg voska ili sveća i fen. Istrljajte vosak po platnenom delu obuće, uključite fen i toplim vazduhom otopite vosak koji će da se poveže sa tkaninom.

Video: Vrhunski trik koji ćete obožavati: Očistite đumbir za minut, bez imalo muke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA