Kako se kiseli kupus: Postupak koji uvek uspeva, brzo i lako

U nekoliko koraka do savršeno ukiseljenog kupusa

  • 0

Mladim domaćicama ostavljanje kupusa može da deluje kao veliki posao, pa smo zato za vas pripremili video u kojem ćete videti da vam nije potrebno mnogo umeća.

Omiljena zimska jela kao što su sarme, kiseli kupus sa mesom, podvarak ili sveža salata od kiselog kupusa sastavni su deo svake srpske trpeze. Upravo je sada idealno vreme da ostavite kupus da se kiseli kako ne biste morali da kupujete onaj vakuumiran, koji je mnogo skuplji od opcije da ga sami ukiselite.

Sve što vam je potrebno su glavice kupusa, so i voda.

Možda najteži deo ostavljanja kupusa je kupovina glavica i njihovo donošenje kući. Mi smo kupili 25 kilograma kupusa i iskoristili smo 1,5 kg soli.

Kako izgleda postupak pripreme?

Pre svega skinite prve listove sa glavica kupusa kako biste odstranili eventualne nečistoće.

Zatim nožem izvadite koren kupusa, a napravljeno udubljenje ispunite solju. Tu ćete iskoristiti prvi deo soli.

Kada svaku glavicu izdubite i usolite, ređajte ih u oprano bure.

Zatim nalivajte toplom vodom u koju ste prethodno razmutili ostatak soli. Kada voda potpuno prekrije kupus, stavite držač koji će da pritisne kupus, a preko njega kamen.

Na početku dolivajte vodu po potrebi da glavice ne ostanu na suvom. Sledećih mesec dana, jednom nedeljno, potrebno je pretakati kupus - postupak kojim se izvadi voda sa dna bureta i vrati nazad na vrh.

Ceo postupak pogledajte u našem videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA