≫ 

Barmen iz Rima za Telegraf otkrio recept za najbolji espreso: Svako doba dana je savršen momenat za dobru kafu

Ekipa Telegrafa je nedavno boravila u Rimu, a tokom naše posete nismo mogli, a da ne upitamo lokalnog barmena i vlasnika kafića u centru Rima, zašto je kafa ovde toliko popularna i u čemu je njena tajna

  • 1

Kada odlučite da posetite Rim, obavezno pokušajte da barem na jedan dan živite kao Rimljani. Bitan deo svakodnevice za svakog Italijana, a posebno Rimljanina jeste i dobra kafa, najčešće espreso.

Za Italijane kafa nije samo topli napitak za kojim posegnemo svaki put kada nam je potrebno da se malo razbudimo; za njih je to način uživanja, pa i ne čudi zašto je oni nikada ne piju s nogu.

Ukoliko prošetate ulicama glavnog grada Italije, na svakom koraku ćete naići na preslatke kafiće i barove u kojima je kafa neizostavni deo ponude.

Ekipa Telegrafa je nedavno boravila u Rimu, a tokom naše posete nismo mogli, a da ne upitamo lokalnog barmena i vlasnika kafića u centru Rima, zašto je kafa ovde toliko popularna i u čemu je njena tajna.

- Mislim da je bitno od svega pomalo. Važno je sve, od zrna kafe do barmena. Važno je da imate dobrog nabavljača za kafu, ali i barmena koji zna kako da napravi dobru kafu. U tome je poenta - rekao nam je Tomas.

Iako nije želeo da nam otkrije sve tajne, pustio nas je i da zavirimo u šank, pa smo na trenutak mogli da pogledamo kako nastaje magija.

Ako uskoro planirate da posetite Rim ili ako ste nakon ovog recepta dobili želju da popijete jednu dobru kafu, naš savet vam je da za to odvojite vremena baš kao pravi Italijani. Poznato je da ćete u Italiji retko gde naići na kafiće koji nude "kafu za poneti", upravo jer je zlatno pravilo od kog nikad ne odstupaju da se kafa pije odmah, dok je još topla.

Kako je izgledao postupak pravljenja kafe, ali i šta nam je sve otkrio Tomas, možete da pogledate u videu koji se nalazi na početku teksta.

Kakvu kafu vi volite i sa kim najviše uživate u ispijanju ovog napitka, pišite nam u komentarima.

Video: Srbin radi u najstarijem kafiću u Salcburgu: Ovde je Mocart pio kafu, a otkrio je i koju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DooM

    27. decembar 2022 | 16:59

    "Kafu ne piju s nogu"Ako je neko pije s'nogu to su Italijani, stane za sank obali espreso iz dva gutljaja i gas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA