≫ 

HRANA KOJA ŠTITI OD SUNCA: Evo šta da jedete, da ne biste izgoreli na plaži

Nikako ne smete da dozvolite sebi da upropastite nijedan letnji dan, pa je zato vrlo važno šta ćete ovog leta jesti

  • 3

Vreme je da uživate u vrelim letnjim danima. To znači da treba da otpakujete svoje telo iz tople garderobe i da ga izložite predivnim sunčevim zracima. Ipak, to ima svoje mane.

TAJNA NAŠIH BAKA: Smućkajte ULJE od kog se brže CRNI na plaži! Sada je pravi trenutak da ga napravite (RECEPT)

Hoćete lepo da pocrnite? Onda NE SMETE ovo da radite

Postoji gomila saveta kako da dobijete lepu boju, odnosno kako da ne izgorite i ono što je najvažnije kako da sačuvate svoju kožu od potencijalnih oboljenja, koja može da izazove visoko UV zračenje.

Međutim, ono što je najbitnije da znate je da svoju kožu možete da sačuvate samo uz pomoć kvalitetne ishrane, piše Elite Daily.

Ukoliko želite da dobijete dobru boju, ali i da istovremeno sačuvate svoje zdravlje, onda na vreme treba da brinete o tome, tako što ćete da unosite određene namirnice.

Foto-ilustracija: Foter/L.C.Nøttaasen Foto-ilustracija: Foter/L.C.Nøttaasen

Crno vino

Ovo piće sadrži apigenin i resveratrol, koji čuvaju kožu od različitih oštećenja. Ekstrakti grožđa su prepuni vitamina, a ukoliko dodate jabuku i višnje, možete da dobijete fantastičnu sangriju. I lepo i zdravo!

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/artur84 Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/artur84

Kurkuma

Kurkuma sadrži kurkumin, koji smanjuje rizik od raka kože. Ovo čudo od začina sprečava iritaciju kože, a možete ga unositi kao dodatak ishrani, ali i zasebno.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / posterize Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / posterize

Pistaći i kikiriki

Ove namirnice, takođe, sadrže resveratrol, koji pojačava imuni sistem najvećeg organa. Dakle, sladoled od pistaća i puter od kikirikija balgotvorno deluju na vašu kožu, ali i na vaš želudac.

Foto-ilustracija: Foter/Clara T S H Foto-ilustracija: Foter/Clara T S H

Jabuke

Ovo je najbrža brza hrana, a istovremeno najzdravija. Osim što osvežava vaš dah, jabuka sadrže dovoljan broj vlakana, dovoljnih za jedan obrok. Ovo voće sadrži flavonoid kvercetin, koji sprečava oštećenje kože.

Foto-ilustracija: Foter/sean dreilinger Foto-ilustracija: Foter/sean dreilinger

Soja i laneno seme

Ove namirnice, bilo da ih jedete same ili u oviru različito pripremanih jela, mogu da spreče pojavu više vrsta raka, pa samim tim i raka kože. Čak, ukoliko imate melanom, laneno seme zaustavlja njegovo širenje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Najbolja formula za zaštitu kože od sunca je i dalje redukovano izlaganje njegovom zračenju, korišćenje zaštitnih krema i preporučena hrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA