≫ 

Zbog 3 greške koje pravite sa ajlajnerom, uklanjanjem šminke i nanošenjem kreme vaša koža moze da izgleda 10 godina starije

Ne shvatajte negu kože tako olako jer vam ona može sve vratiti – sa kamatom

  • 0

Svesne ste da starenje ne može da se zaustavi, ali može da se odloži. Tu su hijaluronski fileri i zatezanje kože koji su preskupi, ali i svakodnevne navike koje ne koštaju ništa, a mogu da nam pomognu u ublažavanju bora koje nas muče.

Tajni saveti stručnjaka kako da izgledate 10 godina mlađe

Teško je prihvatiti svaku novu liniju koja se pojavi na koži, ma koliko ona mala i neprimetna bila. Stvari koje radimo našoj koži na dnevnoj bazi ne idu nam u prilog očuvanja kože i njenog mladolikog izgleda. Ako ne želite da se bore pre vremena pojave, onda obratite pažnju na sledeće.

Agresivno pritiskaš i vučeš kožu dok je čistiš

Foto-ilustracija: Profimedia

Kada uklanjamo šminku sa lica, pogotovo sa preosetljivog područja oko očiju, imamo naviku da previše pritiskamo i vučemo. Kada uklanjamo šminku moramo to da radimo polako i nežno. Ostavite sredstvo da malo deluje pa onda ponovite postupak za lakše skidanje.

Zatežeš kapak kako bi nanela krejon i ajlajner

Ovo garantuje prevremene bore jer svako zatezanje i povlačenje stvara višak kože, a na tako opuštenom kapku šminka ne izgleda uopšte privlačno. Za šminkanje očiju koristite tečni ajlajner jer se on lakše nanosi i ne morate da razvlačite kožu.

Foto: Profimedia/Panthermedia

Prebrzo utrljavaš kremu oko očiju

Pravilo za nanošenje kreme oko očiju je “tapkanje, tapkanje i još malo tapkanja”. Područje oko, naročito ispod očiju, je jako osetljivo. Kako bi krema dala najbolje rezultate morate lepo da je utapkate u sve finije linije i tek onda ćete biti sigurni da ste lepo naneli kremu. Brzim razmazivanjem ne ostaje dovoljno kreme u linijama i koža se bespotrebo rasteže.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA