Šta je Cica? Sve što morate da znate o čudesnom sastojku za lepotu koji će uskoro biti u svim proizvodima

Briše bore, isceljuje rane, uklanja ožiljke, bolja je čak i od laserske terapije

  • 0

Verovatno ste i sami primetili da čim se pojavi neki magičan sastojak za lepotu, postane apsolutni hit. Svi ga odmah traže, svi žele da ga isprobaju...

KOSA BOJE PIVA će biti najtraženija nijansa ovog leta - žene će je obožavati, a muškarci još više

Tako smo i dobili razne proizvode u koje se razumemo bolje od samih farmaceuta. Kako "industrija lepote" nikad ne miruje na red je došla i "Cica". Vreme ovog magičnog preparata tek dolazi, pa biste ga uskoro mogli viđati svuda, a evo šta je on u stvari:

Neprijatan miris iz vagine: Zbog čega nastaje i kako ga se zauvek rešiti?

"Cica" je skraćenica za "Centella Asiatica", jestivu biljku koja se korisiti kao lek u Aziji. Ova biljka je nalik na detelinu, a u stara vremena se koristila za lečenje ratnih rana. "Cica" ima stvarno neverovatne efekte na ljudsku kožu i može da je potpuno transformiše.

Foto: Pixabay.com

- Naučnim istraživanjima se pokazalo da ova biljka pomaže u smirivanju upala i da može da poboljša zarastanje rana. - kaže doktor Džošua Zeicner, direktor odseka za dermatologiju u bolnici "Mount Sinai" u Njujorku.

- Dejstva ove biljke su dokazana u tradicionalnoj, kineskoj medicini, a zapadna kultura ju je učinila popularnom u kozmetičkim tretmanima. - kaže doktor Zeicner.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ova biljka ima veliku moć u isceljivanju i regeneraciji kože, koja može da se ošteti tokom strenja. Suvoća kože, ekcem, rozacea ili preterana upotreba kozmetičkih proizvoda, mogu da izazovu velika oštećenja na koži, ali ona su nemoćna pred "Cicom". Ona služi kao štit na koži, hidrira je čineći je mladolikom i sjajnom, drastično smanjujući bore.

- "Cica" se može kombinovati sa drugim proizvodim i tretmanima, ali je podjednako delotvorna i kada se korsiti sama. - kaže doktor Zeicner.

Ova biljka se za sada uglavnom koristi u tonicima, kremama i balzamima, polako osvaja tržište i sve je više brendova koji počinju da je korsite u svojim kozmetičkim preparatima. Naučnici predviđaju da je ovo njena godina i da će polako sve slične proizvode potisnuti u zaborav.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA