≫ 

Zahtevi muškaraca su jezivi: Otkriveno kako bi danas savršeno žensko telo trebalo da izgleda

Žene nisu jedine koje su opsednute izgledom, kako svojim tako i tuđim

  • 4

Priča o savršenoj lepoti tela je stara koliko i samo čovečanstvo, a svaka epoha imala je svoje idealne proporcije i posebno viđenje lepote. Poslednja studija urađena na ovu temu iznela je nove zaključke i pronašla savršenu ženu i savršenog muškarca.

10 ljudi koji su smislili toliko genijalne trikove - da zaslužuju da postanu milioneri

Naravno, savršene proporcije moraju biti potpuno različite u očima muškaraca i u očima žena. Anketa koja je sprovedena u centrima za lečenje poremećaja ishrane "River Mend Health" i "Rosewood" pokazuje da je za žene savršeno žensko telo atletske građe, dok je za muškarce to telo sa više oblina, odnosno ono u obliku peščanog sata. Kada se radi o muškom telu, tu su složni, pa je muško telo atletske građe dobilo najviše glasova.

Postaju "pravi radar": Prevarene žene imaju jednu osobinu koju niko drugi nema!

Više od polovine ispitanika, tačnije njih 54 procenta se složilo da muškarci koji su građeni kao Dejvid Bekam ili Majkl Filips privlače najviše pogleda. Ali, sa ženskom figurom su stvari daleko komplikovanije.

Foto: Tanjug/AP

Čak 49 procenata žena je reklo da im se najviše sviđa atletski tip tela kao što su Gven Stefani i Dženifer Lopez, dok je 38 procenata muškaraca glasalo za dame sa figurom u oliku peščanog sata kakvu imaju Kim Kardašijan i Maraja Keri.

- Žene su preplavljene slikama ideala, to najviše utiče na ono što prihvataju kao lepo. - kaže Dena Kabrera, doktor centra za lečenje poremećaja u ishrani "Rosewood".

Ali, žene nisu jedine koje su opsednute izgledom, više od 75 procenata anketiranih osoba je reklo da  će se odreći svega što voli da bi sačuvalo dobru figuru. Te osobe su navele da bi se odrekle pržene hrane, slatkiša, alkohola pa čak i cigareta ako je to potrebno. Manji procenat osoba, tačnije 3 procenta je reklo da bi se zbog izgleda odreklo seksa, a samo 2 procenta je reklo da bi zbog dobrog izgleda odustalo čak i od veze sa osobom koju vole.

Foto: AP/Tanjug

Ovo uznemirujuće istraživanje kaže da muškarci žele da njihove partnerke preduzimaju ekstremnije mere da bi dobile telo kakvo žele,  čak 13 procenata muškaraca je reklo da bi teralo svoje partnerke da vežbaju do samih granica izdržljivosti i to tri puta dnevno, a samo 5 procenata žena bi to isto učinilo svojim muškarcima.

5 procenata muškaraca bi teralo svoje partnerke da preskaču obroke, dok bi to učinio samo 1 procenat žena.

3 procenta muškaraca je reklo da bi teralo svoje partnerke da uzimaju laksative ili da povraćaju nakon obroka, dok ni jedna žena ne bi svom muškarcu učinila to isto.

Daljinac

(Telegraf.rs / msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ami

    2. april 2018 | 16:26

    Bio neko debeo il mrsav il se nekom svidjao il ne stvar je ukusa . Vazno je da si zadovoljan samim sobom i nemoj nikad dozvoliti da te drugi tjera na nesto sto ne zelis .Ako mu se ne svidjas onakav kakav si i ne zasluzuje te.

  • Srbin

    2. april 2018 | 16:58

    Stav je bitan koliko i izgled

  • vladimir

    6. april 2018 | 12:18

    telo zene koju volite je savrseno telo zene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA