≫ 

8 namirnica koje sagorevaju više kalorija nego što ih sadrže

Neverovatno, ali hrana može uvek da nas iznenati. Da li ćemo ikad upoznati moći namirnica?

  • 0

Gojazni ljudi će se oduševiti. Napokon je napravljen spisak namirnica koji brzo sagoreva kalorije, anajfantastičnije je to što ubija više kalorija nego što ih ima u sebi.

Kalorije su nam neophodne za svakodnevno funkcionisanje, ali veliki broj kalorija može da dovede do viška kilograma, pa čak i do bolesti.

Ovih osam namirnica sagorevaju više kilograma nego što ih sadrže.

Jabuke i pomorandže

Oni koji vole slatkiše, mogli bi umesto toga ga "grickaju2 ovo voće. Jabuke i pomorandže sadrže pristojnu količinu šećera koja može da vas zadovolji. Istovremeno, ovo voće poboljšava stanje vašeg organizma i dovodi do gubitka kilograma.

Poznato je da su jabuke odgovorne za umanjen rizik od srčanih bolesti, karcinoma, pa i Alchajmera. Pomorandže pomažu u redukciji svih srčanih oboljenja. Njihov moćni sastojak herperidin smanjuje nivo holesterola u krvi i tako sprečava šlog i srčani udar.

Foto: Pixabay.com

Papaja

100 g papaje sadrži 43 kalorije.

Pored toga, papaja sadrži vitami C i antiosidans beta-kriptoksantin, koji sprečava nastajanje poliartritisa. Vlakna ove namirnice su dobra za probavu i održavanje holesterola u normali.

Papaja je prepuna vitemica C, E i A.

Grejpfrut

Iako grejfut nije toliki "ubica" kalorija, on je najzdravija varijanta za početak dana.

Sadrži 74 kalorije po čaši i gomilu antioksidanasa koji u kombinaciji tope salo na vrlo zdrav i efikasan način.

Badem

Badem je već neko vreme najtraženija namirnica, jer je dokazano da skida kilograme. Stoga je deo skoro svake dijete. Ako jedete bademe, niste gladni, a kilogrami se tope.

Badem je, takođe, izvor energije i održava njen nivo visokim dosta dugo.

100 g badema sadrži čak 578 kalorija.

Foto Pixabay

Karfiol

Ovo povrće je odlično za topljenje kilograma i sagorevanje kalorija. Prepun je vlakana, ugljenih hidrata i vitamina C, što je "bomba" za zdravlje.

Brusnica

Osim što je dijetalna, brusnica je puna prirodnih kiselina koje nepovratno uništavaju masne naslage, koje se često zadržavaju i posle gubitka težine. Prepune su antioksidanasa, vitamina i minerala.

Dobre su za održanje klvaliteta zuba, probavu i kardio-vaskularni sistem.

Celer

100 g celera sadrži 16 kalorija.

Oko 75 odsto celera je zapravo voda, a 25 odsto su vlakna. Zbog te količine vode jasno je da celer ubija više kalorija u telu nego što ih ima kao namirnica. Sadrži natrijum i kalijum, koji su dobra zamena za elektrolite.

Foto: Pixabay

Krastavac

I ova namirnica je uglavnom sačinjena od vode i može da vas održi hidriranim duže vreme. U isto vreme topi vaše kilograme i sagoreva kalorije.

Sadrži toliko vitamina C, da je pravi naprijatelj bakterijama i virusima.

(Telegraf.rs / growgreen2.edublogs.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA