≫ 

7 japanskih vežbi koje će izvajati svako žensko telo u najkraćem mogućem vremenu

Da li ste znali da su Japanke najdugovečnije žene na svetu? Možda je to baš zbog ovih vežbi

  • 0

Japanke žive dugo i zdravo, većinom zahvaljujući vežbanju. Mnogi tvrde da baš one imaju najbolje izvajano telo od svih žena na svetu. A evo najpopularnijih vežbi kod njih.

Ovaj sistem vežbi je sastavio Kacuzo Niši, kojem je sa 20 godina dijagnostikovano smrtonosno oboljenje. On nije odustao, već je rešio da živi zdravo i tako dočekao 75.

Uz pomoć vežbi koje je osmislio, sačuvao je svoj život, ali i mnogih drugih ljudi.

Trska na vetru 

Ova vežba potpomaže cirkulaciju u nogama i otklanja bol.

Lezite na stomak i na tvrdu podlogu. Savijte noge u kolenima. Opustite se i zamislite da su vaše noge trska koja se njiše na vetru. Mašite nogama tako što ćete pokušavati da dotaknete petama zadnjicu. Možda ovo nećete moći da uradite iz prve, ali svejedno nastavite da pokušavate. Vežbu radite svaki dan.

List

Ova vežba je važna za pravilno držanje tela i za cirkulaciju u mozgu.

Lezite na tvrdu podlogu na leđa i opustite se. Zamislite da ste prazni i lagani. Savijte noge u kolenima ne podižući stopala sa podloge. Privucite pete zadnjici i zatim opružite noge, što zatim ponavljajte. Sledeće je da podignete torzo od posloge i da šakama dohvatate kolena. Ostanite u toj pozi što je duže moguće. Vratite se u ležeći položaj i opustite se.

Foto: Pixabay

Brod

Ova vežba najviše pomaže ženama u postporođajnom oporavku, jer su tada njihovi mišići mlitavi. Potpomaže varenje i gubitak kilograma.

Lezite na čvrstu podlogu sa skupljenim nogama i rukama ispruženim pored tel, sa dlanovima okrenutim na dole. Brojte do četiri i podignite noge uvis sa ispravljenim nožnim prstima. Istovremeno podignite i gornji deo tela sa ispruženim šakama. Dodirujte rukama kolena. Ostanite u toj poziciji što duže možete. Ponavljajte vežbu do 10 puta u zavisnosti od forme u kojoj ste.

Grana vrbe

Ova vežba pomaže u otklanjanju bola u leđima, tako što rasteže krvne sudove, koje ujedno i oporavlja.

Stanite uspravno. Raširite noge koliko god više možete, a da vam stopala stoje paralelno. Fokusirajte se na svoje telo i zamislite da ste u bestežinskom stanju. Stavite ruke iza predela bubrega i polako ih povlačite ka zadnjici. Polako povijajte leđa i glavu unazad. Pokušajte da opustite svoje ruke. Polako se njišite levo i desno. Kada se umorite vretite se u prvobitni položaj.

Foto: Pixabay

Nebo iznad reke

Ova vežba pomaže u zatezanju stomačnih mišića. Dobrotvorna je za cirkulaciju krvi kroz celo telo, a pomaže i smirivanju uma.

Lezite na leđa na tvrdu površinu i opustite se. Savijte ruke iza glave. Polako podižite telo u sedeći položaj. Privlačite telo nogama koliko god više možete. Zamislite da stojite pored reke i da gledate u nju rastapajući se. Polako se vratite u prvobitni položaj, ali ne zaboravite rastapanje. Otvorite oči i zamislite da gledate u nebo.

Vinova loza

Ova vežba uklanja bol iz predela leđa i nogu.

Stanite uspravno. Polako masirajte vaš struk i zamislite da vam je telo potpuno opušteno. Nežno, ali ne bez energije, sagnite se napred tako da pokušate da dohvatite tlo. Podignite se i vratite se nazad što sporije možete. Ponovo se podignite i protegnite se levo-desno. Vratite se u uspravni položaj i opustite se.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LAAIN (@laainsport) on

 

Kanap na luku

Ova vežba je dobra za bedra. smanjuje bol u leđima, širi kukove i poboljšava disanje.

Zauzmite klečeću poziciju. savijte leđa unazad tako da rukama dohvatite članke. Ostanite tako bar pet sekundi, a onda se vratite u prvobitni položaj. Ponavljajte vežbu do 10 puta u zavisnosti od godina i kondicije.

(Telegraf.rs / brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA