≫ 

Omiljeni parfemi poznatih dama: Budite elegantne kao Odri Hepbern, senzualne kao Grejs Keli i zavodljive kao Merlin Monro

Svaka dama od stila koristi parfem, koji je ujedno i njen lični pečat

  • 0

Još je Koko Šanel jednom rekla da je žena koja ne nosi parfem žena bez budućnosti, da mirisni trag koji ona ostavlja za sobom čini kompliment njenom stilu i da je obavezan dodatak ženinoj ličnosti, pa zbog toga veliki broj poznatih dama obraća izuztenu pažnju prilikom izbora parfema.

Neke od legendarnih i najpoznatijih žena sveta ostale su upamćene i po velikim delima i dostignućima, ali i po stilu koji su negovale. Njihova prepoznatljiva i upečatljiva pojava ne bi bila kompletna da nisu koristile adekvatne parfeme. Ovu su neke od poznatih dama i njihov izbor mirisa, koje na svu sreću možemo i danas da kupimo.

Princeza Dajana

Foto: AP/Tanjug

Prošetala je do oltara noseći Quelques Fleurs brenda Houbigant Paris. Ovaj parfem prvi put se pojavio 1913. godine, a mešavina je mirisa citrusa, jasmina, ljiljana i karanfila. Poslednjih godina života koristila je 24 Faubourg od Hermes koji se pojavio 1995. godine. Oba parfema možemo i danas naći u prodaji.

Marlin Monro

Foto: Guliver/Hulton Archive/Getty Images

Tragično nastradala glumica Merlin Monro izjavila je jednom prilikom da u krevet odlazi obučena samo u Chanel No5. Ovaj parfem se još uvek povezuje sa njenim imenom. Ipak, 2002. godine je otkriveno da je tokom snimanja filma “Neki to vole vruće” imala Rose Geranium od Floris-a. Ovaj parfem viš ene postoji kao parfem već se može kupiti kao ulje za kupanje. Chanel No5 je dostupan u svim parfimerijama i jedan je od najprodavanijih parfema.

Odri Hepbern

Foto: AP/Tanjug

Glumica je bila muza Huberta de Givenchy-a koji je bio na čelu kuće Givenchy pa nas ne iznenađuje to što je preferirala njegove parfeme. Parfem Literdit je napravljen specijalno za nju 1957. godine. Ime znači “zabranjen” na francuskom, a mešavina je mirisa citrusa, breskve i jagode, dok je srce miris irisa, ljubičica, narcisa, ilang-ilanga, ljiljana i ruže. Odri je tražila da se parfem ne proizvodi za javnost, ali je 1960. od dospeo na police parfimerija. Postao je popularan za rekordno kratko vreme jer su sve žene htele da mirišu kao Odri. Može da se kupi i danas, doduše u mnogo skromnijem pakovanju.

Elizabet Tejlor

Foto: Wikipedia/public domain

Danas mnoge poznate ličnosti imaju svoje linije parfema, ali je temelj tome udarila Liz Tejlor. Ona je u svom brendu učestvovala u kreiranju Black Pearls, passion, Forever Elizabeth, White Diamonds i mnogih drugih. White Diamonds je njen prvi izbor, a voli i Bal a Versalles od Jean Desprez-a kreiranog 1962. godine. Ovaj orijentalni miris uključuje oko 300 sastojaka, a glavne note su mu sandalovina, pačuli, ilang-ilang, cvet pomorandže i vanila.

Grejs Keli

Foto: Profimedia, Everett

Bila je pravi fan Fleurissimo britanske kuće Creed. Posebno je poručen za njeno venčanje kako bi se slagao uz mladin buket. Cvetni miris obuhvata miris bergamota, tuberoze, bugarske ruže, ljiljana i florentinskog irisa. Još uvek se proizvodi u klasičnom pakovanju.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton

Foto: Profimedia

Omiljeni brend joj je Illuminum, britanski brend elitnih parfema osnovan 2007. godine. Njen izbor je parfem koji se zove White Gardenia Petals koji je nosila na venčanju. Ima note bergamota, gardenije, ilang-ilanga i jasmina.

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl

Foto: Tanjug/AP

Megan obožava parfeme. Ona je čak i priznala da bi se odmah vratila nazad kući ako bi tzaboravila da stavi parfem pre izlaska. Preferira britanske proizvođače parfema, a omiljena dva su joj Wild Bluebell i Wood Sage & Sea Salt iz linije parfema Džoa Malonea.

Penelope Kruz

Foto: Guliver/Julien M. Hekimian/Getty Images

Postala je novo lice legendarnog parfema za žene Tresor od Lancome-a. U jednom intervjuu j erekla da ne izlazi iz kuće bez par kapi ovog parfema još od kad su joj ga roditelji prvi put poklonili za 13. rođendan. Cvetnog je mirisa, a dominiraju arome ananasa, breskve, ljiljana i ruže.

Nikol Kidman

Foto: Tanjug/AP

Ona voli da pravi jedinstvene mešavine eteričnih ulja, a omiljeni parfem joj je Angel od Tieri Muglera. Uključuje note nergamota, tropskog voća, vanile, karamele i pačulija. Prvi put je proizveden 1992. godine i ima ga i danas.

Kameron Dijaz

Foto: AP/Tanjug

Omiljeni joj je Happy brenda Clinique koji se proizvodi još od 1997. godine. Cvetno-voćna kategorija je u pitanju i to mešavina jabuke, šljive i bergamota. U središnjoj noti se nalazi miris frezije, ruže, ljiljana i orhideje.

Madona

Foto: Tanjug/AP

Diva je veliki fan kuće Dior i njihovog parfema Hypnotic Poison. Sadrži miris breskve, šljive i notu kokosa. Srce parfema čini tuberosa, jasmin, ljiljan, ruža, sandalovina, vanila i mošus. Kreiran je 1998. godine, i nedavno je proslavio 20. rođendan. Bočica je i dalje u obliku jabuk kao simbol zabranjenog voća koje su pojeli Adam i Eva. Potvrđuje tvrdnje Pola Valerija da je parfem otrov za srce.

VIDEO: Lepota koju donosi sreća: Upoznajte novi ženski miris modne kuće Dior

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA