≫ 

Sve vreme pogrešno vežbate u teretani - ovo su grupe mišića koje bi trebalo da radite istog dana

Nije samo važno da vežbate, već i kako to radite, jer pogrešan trening je samo izgubljeno vreme

  • 7
muskarac, trening, tegovi, vezbanje, teretana Foto: Pixabay.com

Ne idu svi u teretanu samo da bi nabili mišiće. Mnogi zaista žele da vežbaju i zbog toga su se dobro raspitali koje vežbe bi trebalo da rade istog dana. Evo o čemu je reč.

Postavite sebi jednostavno pitanje - zašto radim vežbe? Ukoliko je vaš odgovor - da dobijem na masi ili da izgubim na masi, onda zaista treba da odustanete, jer je sam pristup vežbanju pogrešan.

Ako ipak želite da ostanete u formi i da održite zdravlje na pravom nivou, a da usput kada se pogledate u ogledalo budete zadovoljni, onda imate samo još jedan zadatak.

Trebalo bi da povedete računa o tome koje grupe mišića trenirate u istom danu, jer nije svejedno.

Jako je važno da uparite mišiće koje vežbate u jednom danu kako bi vlaknasto tkivo moglo ravnomerno da povuče dovoljno proteina iz vašeg organizma i kako biste se vaše telo kvalitetno razvijalo.

Foto: Profimedia

- Jedna od najvećih grešaka ljudi koji vežbaju je to što rade dve velike grupe mišića prilikom istog treninga - kaže lični trener Gejvin Volš.

- Na primer, ako kombinujete vežbe za leđa i vežbe za noge u istom danu, samo možete da zaradite upalu mišića, jer ste se preforsirali. Da bi vežbanje imalo efekta važno je da se mišići ravnomerno hrane proteinima, a to znači da većim mišićima date prostora i da ih kombinujete sa lakim vežbama vrata, bočnog istezanja i alično - objašnjava Volš.

Kada pravite ovu ili slične greške ne razmišljate o tome da vaše telo troši veliku količinu energije na prvu grupu mišića i da kasnije da bi izgurali drugu grupu telo počinje da sagoreva upravo proteine.

Zbog toga što menjate efekat treninga, kasnije imate problem sa neravnomernim razvojem tela kao i sa deformitetima mišića.

Grupa većih mišića su mišići nogu, grudi i leđa i njih nikada ne bi trebalo da kombinujete. Dok u grupu manjih spadaju bicepsi, tricepsi, mišići vrata i ramena i slično.

Foto: Profimedia/Wavebreak

Najbolja kombinacija za trodnevni trening

Dan 1 - grudi, ramena i tricepsi.

Dan 2 - leđa, bicepsi i trbušnjaci.

Dan 3 - zadnja loža, kvadriceps i listovi.

VIDEO: Bilder je mogao sebi da polomi rebra tegovima

(Telegraf.rs / menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA