• 0

Farbanje kose u kućnim uslovima: Uz ove savete imaćete frizuru kao iz salona

Obavezno pre farbanja pročitajte uputstvo i precizno ga se držite

  • 0
farbanje kose

foto: pixabay.com

S obzirom da trenutno nije moguće farbati kosu kod frizera, prinuđeni smo da se sami snađemo i pronađemo rešenje za bojenje kose u domaćoj radinosti, odnosno kod kuće.

Farbanje kose vrlo efikasno može da se sprovede kod kuće, a mi vam donosimo nekoliko praktičnih saveta da sve protekne kao po loju.

Stara odeća

Obucite stare komade odeće koju više nigde ne nosite. Takvi komadi uvek postoje u ormarima, a pošto ne služe ničemu, iskorisite ih pametno, prilikom svakog farbanja.

Zaštita lica, ušiju i vrata

Farbanje kod kuće neretko može da prouzrokuje prenošenje boje i na delove kože oko ušiju, vrata ili lica, koja danima ne može da se ispere. Međutim, za ovaj problem postoji vrlo lako i jednostavno rešenje. Pre svakog farbanja, kritične zone treba namazati kremom. Što je krema masnija, to je bolje, a kao zamenu možete da koristite i vazelin.

Žena sa kratkom kosom

Ilustracija / Foto: Pixabay

Prljava kosa

Farba se bolje prima na kosi koja je masna i prljava, pa gledajte da dva do tri dana pre farbanja ne perete kosu. Takođe, vodite računa da na kosi nemate previše preparata poput gela, laka za kosu ili raznih seruma, jer oni mogu da otežaju samo upijanje farbe.

Kapa za tuširanje

Vrlo je praktična iz više razloga. Kao prvo, toplina će bolje da utiče na primanje same boje na dlaku, a kao drugo zaštitićete i sebe i svoj stan od neprijatnih mirisa i mogućeg kapanja. Upravo zbog toga, stavite je nakon farbanja i držite na glavi sve do ispiranja.

zena-kosa-frizura-foto-pixabay

Foto: Pixabay

Ispiranje

Frizeri upozoravaju da devojke koje se same farbaju često samo površno isperu kosu. Ovo može negativno da utiče na sam koren kose, koji na taj način može da se začepi i da dovede do oštećenja same dlake. Nakon svakog farbanja obavezno dobro isperite boju, a nakon toga je još jednom operite pomoću nekog blagog šampona.

Video: Kinezi nađu način za sve pa i da šisaju i briju u doba virusa, a da se ne zaraze

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima