≫ 

Žene u karantinu drastično menjaju izgled: Ovo je najpopularnija frizura koja se neće dopasti svima

Sve veći broj žena brije svoju glavu, a psiholozi otkrivaju šta se krije iza toga

  • 10
silueta, zena, depresija, tuga Foto: Shutterstock

Svaka nova nedelja provedena u karantinu izaziva nervozu i nemir kod ljudi, a neretko pojedinici dobijaju želju za drastičnom promenom izgleda, prenosi Indy100.

Nakon što su muškarci rešili da puste svoje brade, žene su svoje dane u izolaciji iskoristile da skrate kosu i potpuno obriju glave.

Robin Vinter, osnivač i urednik portala The Overtake, obrijala je svoju glavu prošle nedelje iz, kako kaže, praktičnih razloga. Bila joj je potrebna frizura, a pošto nije mogla da poseti svog frizera rešila je da se sama ošiša.

Kako je ranije imala kratku kosu, nije se mnogo dvoumila, uzela je brijač i odstranila sve dlačice sa temena.

- Pomislila sam ako mi kosa bude izgledala grozno, ne moram da izlazim iz kuće pa je niko neće videti - kazala je.

Šta podstiče ovaj trend u kome dame gube društvene norme ženstvenosti?

Stručnjaci smatraju da se ljudi možda na ovaj način oslobađaju emocionalne težine koju je prourzokovala anksizonost tokom proteklih nedelja.

Osim toga, postoji nekoliko drugih faktora koji mogu da utiču na ovakvu iznenadnu promenu.

S obzirom da većina nas zna da ćemo biti u karantinu najmanje još nekoliko nedelja, jedna loša frizura zaista ne predstavlja kraj sveta, pogotovo imajći u vidu da nas verovatno mogu videti samo naši članovi porodice i komšije. Ako ste oduvek imali želju da eksperimentišete sa frizurama, sada je možda najbolji trenutak.

Rebeka Njumen, psihoterapeut iz Pensilvanije, smatra da period tranzicije bolan, te da obično tada donosimo odluke koje pružaju trenutno olakšanje. Drastična promena izgleda je savršen primer za to.

Sa druge strane, brijanje glave može da ima psihološko značenje, odnosno na ovaj način možemo da povratimo osećaj kontrole jer u ovom periodu nam je potpuno oduzeta sloboda.

- Ovo što se događa je verovatno povezano sa vraćanjem osećaja kontrole kada je sve ostalo u životu haotično. Nema sumnje da žena sa obrijanom glavom ne pokazuje smelost -  zaključuje psihoterapeut.

Video: Dosadili su vam saveti frizera?! Evo koja je idealna frizura prema horoskopskom znaku

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. april 2020 | 21:53

    Ta koja je nesposobna da opere kosu i napravi sama sebi frizuru, i zasluzila je da bude celava.

  • Ivana

    8. april 2020 | 22:41

    Tuzno je sto bolesnim zenama ovako odpadne kosa i pate za normalnom kosom. A ove curke se sisaju na kratko jer sede u kuci i ne znaju sta ce sa sobom.! Strasno i bolesno!

  • Jelena 1982

    9. april 2020 | 00:04

    Po meni, bolje da je uzela da sredi kucu sad, skuva rucak, preslozi garderobu.... Ne razumem ovakve zene i one koje šetaju a ima ih... Sedi kuci aman ocisti kucu skuvaj peglaj ocisti prozore lepo vreme.... A one abranose da šetaju da vide sta se desava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA