≫ 

Iza savršenih slika na Instagramu se krije jedan trik: Koriste ga mnogi, a to nikada ne bi priznali

Slike koje vidite na društvenim mrežama nisu uvek tako savršene kao što izgledaju.

  • 5
Denei Merser Printskrin Instagram/danaemercer

Denei Merser, novinarka iz Dubaija, pokazala je koliko možete manipulisati Instagram fotografijama menjajući pozu, uglove i osvetljenje. Ona objavljuje neretuširane slike kako bi istakla da sve nije tako savršeno kao što se čini na društvenim mrežama.

Denei na Instagramu redovno objavljuje 'pre' i 'posle' fotografije želeći da ukaže koliko lako pomoću popularnih aplikacija može da se izmeni fizički izgled.

Ona tvrdi da popularni programi za obradu fotografija omogućavaju podešavanje osvetljenja, boja ali i menjanje oblika tela, kako bi pomogle influenserima da se pokažu u svom najboljem svetlu.

Zbog toga, tvrdi Denei, mnogi pratioci počinju da se osećaju nesigurno u svojoj koži.

U postu koji je osvojio 437.900 lajkova, novinarka je pokazala koliko je lako igrati se sa osvetljenjem. Pozirala je ispred ogledala trudeći se da pokaže veliku razliku.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on

- Insta protiv stvarnosti -  glavna razlika na ovim fotografijama je osvetljenje. Na prvoj slici, moja zadnjica je namerno u senci. Manja svetlost skriva moj celulit i zaglađuje većinu mojih strija. Na drugoj ležerno čučim pored ogledala. Bokovi i bedra su mi na suncu. Postoji nekoliko razlika u poziranju (čvrst stav, izbačeni kukovi i sl), ali ova slika govori o osvetljenju koje radi svoju magiju - napisala je zvezda društvenih mreža.

Njena objava je izazvala ogroman broj pozitivnih komentara, a većina ljudi je pohvalila novinarku zbog spremnosti da pokaže svoje nesavršenosti.

- Naišla sam na tvoju stranicu juče, baš kada mi je bila najpotrebnija- započela je jedna žena.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on

- Svaka čast. Prihvatanje svog tela je najvažnije. Samo tako možete zavoleti sebe - dodao je korisnik interneta.

- Definitivno i ja pravim fotografije u najboljim pozama, skrivajući svoje nedostatke - priznao je jedan pratilac u komentaru.

Dane je takođe priznala da društvene mreže utiču na njeno samopouzdanje, te je zaključila da nikada ne treba da se upoređujete sa drugima.

- Instagram je počeo negativno da utiče na način na koji posmatram sebe iz nekoliko različitih razloga (moja visina, moja težina, potreba da se takmičim)... Ne bi trebalo da se upoređujete sa osoba koje ne poznajete i koje viđate na internetu - kaže influenserka.

Video: Influenserka postala poznata zbog guze sa celulitom

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA