≫ 

Napravite sami mast od biljke koja leči 100 bolesti: Stari narodni lek za negu ožiljaka i opekotina

Melem od nevena, koji se nalazi u gotovo svakoj kući na našim prostorima, ima antiseptička, antibakterijska i regenerativna dejstva

  • 0
Mas od nevena, krema od nevena, neven Foto: Pixabay

Neven je jedna od najpoznatijih i najviše korišćenih biljaka što u narodnim lekovima, što u medicini. U narodu poznat kao "biljka koja leči sto bolesti", neven je prirodan lek koji se odvajkada koristi za saniranje i ublažavanje raznih kožnih oboljenja. Nevenova mast je prirodna i veoma moćna, a pomoću dva sastojka možete je napraviti u svom domu.

Ova formula je antiseptička, antibakterijska i regenerativna, pa je nezaobilazna u svakom domaćinstvu. Mast mogu da koriste i deca, prijatnog je mirisa i teksture. Koriste je čak i dojilje.

Takođe, mast ili melem od nevena pravi je spas kod uboda i ugriza insekata, blagih opekotina, sitnih oderotina... Koristi čak i kod nege ožiljaka, bez obzira na njihovu veličinu ili mesto.

Sastojci za mast:

  • 10 gr pčelinjeg voska
  • 120 ml ulja od nevena

Oba sastojka stavite u posudu i otopite na pari. Kada se sve sjedini, sipajte u odgovarajuću posudu i ostavite da se ohladi.

Mast je tada spremna za korišćenje. Možete je nanositi više puta dnevno na kožne promene. Zarad boljeg dejstva, kada nanesete mast na kožu prekrijte je prozirnom folijom.

Video: Masaža koja vraća sjaj i mladalački izgled kože: Sa svojih 10 prstiju izbrišite godine sa lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA