≫ 

Bore nastaju i zbog načina na koji spavate: 3 efikasna saveta kako da sprečite starenje lica u snu

Bore nastaju zbog gubitka kolagena, što smanjuje elastičnost kože

  • 0
Spavanje san jastuk žena devojka Foto: Shutterstock

Verovatno ste nebrojeno puta čuli ili i sami upotrebili rečenicu "Treba mi san za lepotu". Kao ključni korak u borbi protiv bora jeste i dobar san, ali mnogi ne znaju da i u toku spavanja mogu doprineti da lice stari.

Bore nastaju zbog gubitka kolagena, što smanjuje elastičnost kože.

Debra Džejlman, dermatolog iz Njujorka, objasnila je da i način na koji spavate, materijal od kog su jastuk i jastučnica napravljeni i drugi faktori, itekako utiču na pojavu bora.

1. Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku ili boku znači da konstantno vršite pritisak na lice. Vremenom će ovakav način spavanja napraviti neželjene linije na licu. To možete rešiti i preduprediti tako što ćete spavati na leđima, jer ovako nećete pritiskati kožu lica.

Mnogim ljudima će ovo biti neprijatno, ali vremenom se mogu navići.

2. Nabavite jastuk od memorijske pene

Dermatolog savetuje i nabavljanje jastuka od memorijske pene, koji su mekani i neće vršiti dodatni pritisak na lice. Osim toga, ona je podelila i jedan trik, dakle možete korisiti jastuke koji se upotrebljavaju u toku putovanja. Oni će podupreti vrat i neće vam dozvoliti da se okrećete u snu.

3. Koristite svilene jastučnice

Ukoliko vam jednostavno ne odgovara da spavate na leđima, trik kome možete pribeći je da obratite pažnju od kog materijala je napravljena vaša jastučnica.

Pamučne jastučnice se lakše gužvaju i tako podstiču stvaranja bora, dok su one svilene ili one od satena pogodnije za lice. Zbog prirode materijala, oni se neće gužvati, samim tim neće uticati na stvaranje linija na vašem licu.

Video: Lepota može i da boli: Ako želite da se podmladite, moraćete da prođete kroz ovakav zahvat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA