≫ 

Dijabetes joj je promenio život: Hale Beri (55) izgleda zanosno i otkriva ključ dobrog izgleda

Ako provedete samo pet sekundi na zvaničnoj Instagram stranici Hale Beri, sigurno ćete odmah shvatiti da je njen život usmeren na intenzivno vežbanje i zdravu ishranu

  • 0
Halle Berry, Hale Beri Foto: Tanjug/AP

Američka glumica Hale Beri (55) decenijama privlači pažnju kao jedna od najatraktivnijih, ali i najmladolikijih žena na svetu. U fokus javnosti ponovo je dospela kada je gostovala kod čuvenog komičara Džimija Kimela, u sklopu promocije za svoj najnoviji film "Bruised", koji je režirala i u kome igra MMA borca.

Ako provedete samo pet sekundi na zvaničnoj Instagram stranici Hale Beri, sigurno ćete odmah shvatiti da je njen život usmeren na intenzivno vežbanje i zdravu ishranu.

Ona već godinama vežba sa svojim trenereom Piterom Lijem Tomasom, a rutina podrazumeva samo jedan dan odmora.

Kako kaže, kondiciju održava tako što praktikuje vežbe bazirane na skakanju. Beri priznaje da radi i trbušnjake i da je tako zategla stomak posle dva porođaja.

- Nije lako, ali se uvek setim zašto želim da živim zdravo. Imam decu i želim da budem što duže tu za njih. Želim da živim što duže i dočekam da vidim i svoje unuke - rekla je Beri kada je govorila o motivaciji za vežbanje.

Jedan od saveta koje je Hale Beri dala, osim utvrđene rutine vežbanja, je da je potrebno slušati svoje telo. U slučaju da je zabole leđa, ona će raditi vežbe poput pilatesa i joge.

Život sa dijabetesom

Inače Hale Beri ima i dijabetes, a jedan od najboljih načina za kontrolu ovakvog stanje je prilagođen režim ishrane, sa što nižim sadržajem ugljenih hidrata i sa što više mesa.

U njenoj ishranu dominantni su  lisnato zeleno povrće, pirinač i karfiol. Ona se takođe pridražava i autofagije, režima u kome se određeni period u toku dana konzumira hrana, dok se ostatak dana ne jede, praktično se posti na vodi.

Kada joj je u 22. godini dijagnostifikovan dijabetes, Hale je morala da se odrekne dotadašnjeg stila života, a kako je u ranijim intervjuima govorila, nije joj bilo teško da se odrekne ni određenih namirnica.

- Ljudi me često pitaju da li je teško odreći se određene hrane, ali moj odgovor je ne, uopšte. Tačno je da je izazov promeniti ishranu odjednom, ali nakon samo tri nedelje se naviknete. Nakon tog perioda polako nestaju žudnje i ukus vam se potpuno menja. Izbacivanjem samo nekoliko namirnica iz svakodnevice osetila sam znatno poboljšanje u svom zdravlju, ali i izgledu - priznala je glumica.

"Vodite računa o mentalnom zdravlju"

Fokus na mentalno zdravlje je sada u fokusu, a tome doprinose i poznate ličnosti koje sve više govore o važnosti mentalnog zdravlja. Ko majka dvoje dece, Hale je otkrila da terapeuta posećuje povremeno.

Drugi način kako održava mentalno zdravlja je meditacija, kada se povlači u miran kutak u svom dvorištu i meditira.

Prema njenim rečima to je ključno za održavanje uma zdravim i održavanje povezanosti sa sobom.

Video: Savet svim dijabetičarima koji odluče da se vakcinišu protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA