≫ 

Frizerka otkriva šta je potrebno za zimsku negu kose: Hranljiva i hidrantna maska za zdrave vlasi

U toku hladnih dana kosa često bude suva, sklona lomljenju i poprilično deluje beživotno, pa joj je s obzirom na to prekopotrebna dodatna nega

  • 0
kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj Foto: Shutterstock

Video: U ovoj berbernici kosu peru isključivo skupocenim šampanjcem

U nekim delovima naše zemlje stigle su i prve snežne pahulje, a uskoro će se sve ulice beliti, što znači da je došlo vreme za šal i kapu, ali i zimsku negu kose.

- Kao što je kožu lica potrebno dodatno zašititi od suvog vazduha, snega i vetra,  tako treba zaštiti i kosu na koju takođe utiču spoljni faktori - kaže za Telegraf frizerka Biljana Marković.

Prema rečima naše sagovornice, u toku hladnih dana kosa često bude suva, sklona lomljenju i poprilično deluje beživotno, pa joj je s obzirom na to prekopotrebna dodatna nega.

- Koristite šampone i preparate za kosu koji u sebi ne sadrže parabene i sulfate, jer će je oni samo dodatno isušiti. Posle šamponiranja, izuzetno je važno temeljno isprati kosu. Ostaci šampona i balzama mogu da prouzrokuju dodatno zamašćenje kose i efekat "slepljene" frizure - objašnjava frizerka.

Kako kaže, jedan od načina da zaštitite kosu jeste taj da je napolju nosite uvek sakrivenu ispod kape, kako spoljni faktori ne bi uticali direktno na nju.

- Važno je da uradimo sve ono što je do nas. Bitan deo nege kose u zimskom periodu su odgovarajuće maske koje će joj dati zdrav i blistav izgled - naglašava sagovornica Telegrafa.

Na pitanje da li može da nam otkrije recept za idealnu masku za negu kose u toku zime, frizerka odgovara:

- Naravno, svaka dama potrebne sastojke ima kod kuće i vrlo će jednostavno napraviti ovu masku. Potrebno vam je oko 50 ml maslinovog ulja, jedno jaje, limun i kašika meda. U činiju izmutite jaje, dodaje med, ulje i iscedite limun i sve dobro promešajte. Masku nanesite na kosu, od korena do krajeva i umasirajte je u teme glave. Ostavite je tako pola sata.

Frizerka objašnjava da kosu treba isprati mlakom vodom i oprati je na uobičajen način.

- Ukoliko budete redovno praktikovali ovu masku za kosu, ne samo da ćete joj obezbediti neophodnu vlažnost i zaštiti je od hladnog vremena, dehidratacije i lomljenja, već ćete ujedno i smanjiti elektricitet kose, koji je u zimskim danima posebno karakterističan - zakljućuje frizerka Biljana Marković i dodaje da masku možete koristiti jednom nedeljno. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA