≫ 

Dermatolog otkriva idealnu negu i temperaturu vode za tuširanje u toku zime

- Iako osoba nema problema sa kožom, ukoliko ste stalno izlaže toploj ili hladnoj vodi, može se pojaviti iritacija na celom telu - kaže za Telegraf dermatolog Dimitrije Karabahčiev

  • 0
tuširanje, kupanje, zamagljena stakla

Foto: Shutterstock

Ljudi se dele na one koji se kupaju hladnom i na one koji se kupaju toplom vodom. Postoji mnogo tekstova na temu da li je bolje kupati se ovakvom ili onakvom vodom, ali na to pitanje je prosto nemoguće odgovoriti.

I jedna i druga vrsta imaju određene prednosti za organizam, a samo od osobe zavisi koju od njih će odabrati.

Međutim, da li je tuširanje samo vrućom ili samo hladnom vodom u toku zime dobro za kožu, za Telegraf objašnjava dermatolog Dimitrije Karabahčiev.

- Sredina je uvek najbolja, u ovom slučaju mlaka voda, a posebno za osobe koje prirodno imaju suvu kožu - kaže Karabahčiev za Telegraf i dodaje da tuširanje ne bi trebalo da traje duže od tri do pet minuta:

- Shvatam ljude koji uživaju da se tuširaju toplom vodom i do pola sata, ali nije preporučljivo jer se mogu javiti dermatološki problemi - upozorava Karabahčiev.

Prema rečima našeg sagovornika, iako osoba nema problema sa kožom, ukoliko ste stalno izlaže toploj ili hladnoj vodi, može se pojaviti iritacija na celom telu.

kupanje kupka tuširanje

foto: pixabay.com

- Zato je mlaka voda najbolja za svaki uzrast, za sve tipove kože i za svako godišnje doba - naglašava dermatolog.

Kako kaže, u toku zime je veoma važna nega kože i otkriva šta treba, a šta ne treba koristiti:

- Sredstva za pranje tela ne smeju da budu agresivna, već uvek treba birati proizvod koji je na biljnoj bazi. Izbegavajte sunđere za trljanje tela, jer oni skidaju površinski sloj kože koji nas zapravo štiti od spoljnih uticaja.

Najvažnije je da ujutru i uveče nanesete hidratantnu kremu koja će štiti kožu. Ukoliko osoba ima suvu i ispucalu kožu, lice može tretirati kremom i više puta u toku dana - zaključuje dermatolog Dimitrije Karabahčiev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA