≫ 

Povratak frizure iz devedesetih: Idealna je za tanku kosu i obeležiće 2022. godinu

Ako vaša kosa nije previše bujna i raskošna, biksi će biti savršeno rešenje

  • 0
Kratka kosa, frizura Foto: Shutterstock

Takozvana biksi frizura (bixie), spoj boba i piksija, obeležila je period devedesetih godina, a čini se da će u njenom znaku biti i 2022, samo u mnogo boljoj i sofisticiranijoj verziji.

Frizeri ovu frizuru opisuju kao čupavi bob u kraćoj verziji, koji kosi daje slojevitost, volumen i teksturu.

Devedesetih godina prošlog veka zvezde poput Vinone Rajder, Meg Rajan, Gvinet Paltrou, Kameron Dijaz, Hale Beri, Dru Barimor imale su prepoznatljive frizure. Istina, njihove frizure nisu bile toliko kratke da bi se zvale piksi, a istovremeno su bile nedovoljno duge da bi mogle da budu svrstane u čuveni bob.

Šarmantna frizura zatim je pala u zaborav, čak je dobila i negativnu reputaciju. Ipak, poznate dame je ponovo vraćaju na scenu, ali u mnogo boljem izdanju.

Prednost ove frizure je što kosa ne mora da bude potpuno ravna da bi dobro izgledala, pa se za nju mogu odlučiti i osobe s kovrdžavom kosom.

Biksi frizura je sve popularnija, pa ako i sami odlučite da je isprobate, budite sigurni da su frizeri već upoznati sa najnovijim trendom i da će vam prilično lako napraviti varijantu koja odgovara vašem obliku lica.

Nažalost, biksi neće dobro pristajati svima. Kad su u pitanju tekstura i tip kose, frizeri kažu da kandidati za biksi nisu osobe sa jako gustom ili jako čvrstom kosom, već dame koje imaju nešto mekšu i tanju kosu - baš one kojima je najteže da pronađu adekvatnu frizuru.

Video: Jednostavan trik da osvežite ispucale vrhove vlasi kod kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA