≫ 

Smršala je više od 50kg, pa počela da se bavi bodi-bildingom: "Jela sam krišom"

Put ka zdravijem životu počela je svakodnevnim šetnjama i promenom ishrane; sada izgleda zdravije i njena težina je 54,4 kilograma

  • 1

Da je sve moguće kada je čovek voljan i ima cilj, dokazuje i primer Džodi Markvart (46), koja je za samo četiri godine u potpunosti promenila svoje telo i uzela učešće u takmičenju bodi-bildera.

Ova mama iz Australije nekada je težila više od 105 kilograma i bila na ivici da dobije dijabetes tip dva, a ta kilaža bila je ujedno i najveća koju je imala u svom životu. Ovo je bio i prelomni trenutak kada je Džodi rešila da počne da vežba, da iz ishrane u potpunosti izbaci brzu hranu i smrša

Svoj put ka zdravijem životu počela je svakodnevnim šetnjama, sada izgleda zdravije i njena težina je 54,4 kilograma.

Zbog gubitka velikog broja kilograma, Džodi se 2019. godine podvrgla operaciji uklanjanja viška kože, a kako su se njeni kilogrami topili, tako je njeno samopouzdanje poraslo.

U januaru 2020. godine odlučila je da izađe iz zone komfora i trenira za takmičenje u bodi-bildingu, u kome je učestvovala u septembru 2021. godine.

- Nikada nisam ni pomišljala da ću učestvovati na takmičenju u bodi-bildingu. Ali kada sam dostigla svoj cilj od 70 kilograma, odlučila sam da probijem sve svoje granice - kaže Džodi.

- Ljudi koji me sada vide kažu da izgledam bar deset godina mlađe, a što je još važnije, ja se i osećam bar toliko mlađe - kaže ova žena i dodaje da danas ima mnogo više energije i volje da pređe svaku granicu.

Ona se priseća načina na koji se hranila ranije i priznaje da je u javnosti jela salatu, a kod kuće bi pojela picu, porodično pakovanje grickalica i veliku čokoladu sama.

- Dovodila sam i sebe i druge u zabludu. Pokušavala sam sa raznim dijetama, a onda sam odlučila da to mora biti zauvek, jer mi je zdravlje bilo ugroženo. Tada sam promenila način na koji ću se poslednji put upustiti u avanturu skidanja kilograma. Počela sam da menjam navike postepeno, jednu po jednu, a ne sve odjednom.

Brzu hranu sam počela da jedem dva dana nedeljno, da bih je na kraju u potpunosti izbacila. Počela sam da šetam svakodnevno, prvo po dva kilometra, a onda sve više i više. Put je bio težak, ali sam bila odlučna da uspem - kaže Džodi.

U januaru 2020. godine Džodi je počela da se priprema za takmičenje u bodi-bildingu.

- Treninzi za takmičenje bili su veoma intentzivni, svakodnevni kardio, praćen dvosatnim vežbama sa opterećenjem, i sve to pet puta nedeljno - rekla je ona.

- Veoma sam ponosna na ono što sam uspela da ostvarim. Najvažnije je što mi se promenio i način razmišljanja. Mnogo sam pozitivnija i srećnija i imam više volje za sve - zaključuje Džodi, prenosi Daily Mail.

Video: Ovo je ista devojka, a razlika je u 33kg: Zapanjujućom transformacijom je telo dovela do savršenstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • милан

    18. januar 2022 | 13:41

    Оће и ове старије коке које зрно да набоду!!Самооооооо!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA