Moćna zimska maska za kosu od 2 sastojka koja imate u kući: Jeftina je i delotvorna

Kosi je tokom zimskih dana potrebna posebna nega, a uz ovaj preparat koji ćete jednostavno napraviti vratićete joj zdrav i sjajan izgled

  • 0
kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj Foto: Shutterstock

Opšte je poznato da se koža tokom zime suši i da joj je potrebna dodatna nega, a ista je situacija i sa kosom kojoj je hidratacija u hladnim danima od vitalnog značaja. Vlasima je potrebno da zadrže vodu kako bi ostale zdrave, sjajne i bujne, a zimski uslovi joj to onemogućavaju.

Ova jednostavna zimska maska za kosu od samo dva sastojka koja skoro svi imaju u kući ne samo da hidrira kosu, već joj vraća sajaj i volumen, sprečava opadanje, kao i pojavu peruti.

Sastojci: 

  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 1 supena kašika meda

Mešajte sastojke u posudi dok ne dobijete glatku masu koju ćete ostaviti  da odstoji na sobnoj temperaturi sat vremena, kako bi se aktivirao proces fermentacije.

Posle tog vremena, mešavinu nanesite na teme i na celu dužinu kose i polako je umasirajte. Stavite plastičnu kapu ili foliju i umotajte kosu peškirom.

Masku ostavite da deluje sat vremena, a potom uobičajeno operite kosu.

Vašoj kosi vratiće se zdrav izgled i bujnost. Masku možete da nanosite dva puta mesečno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA