≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žene imaju veliku seks tajnu: Muškarci misle da uživaju, a one su zapravo u agoniji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo toga muškarci ne znaju o ženama. Ali, ko je za to kriv?

  • 4

Žene često glume da uživaju u seksu, a zapravo preživljavaju nešto sasvim neprijatno. Naučnici su napokom otkrili da mnoge žene tokom seksualnog odnosa trpe bol, koji nema nikakve veze sa ponašanjem njihovih partnera u krevetu.

Evo koliko puta godišnje ljudi STVARNO imaju seks

Najnovija studija koja je objavljena u naučnojm časopisu "British Journal of Obstetrics and Gynaecology" dokazala je da svaka deseta žena oseća ozbiljan bol tokom seksa.

U ispitivanju je učestvovalo oko 7.000 Britanki, prenosi Independent.

Rezulteti su pokazali da 7,5 odsto seksualno aktivnih žena, između 16. i 74. godine života, oseća bol tokom seksualnih odnosa, bar jednom u okviru tri meseca, ako ne i vše. Čak četvrtina njih je bol opisala kao katastrofalan.

Žene koje se najviše žale su one između 55. i 64. godine života, a odmah iza njh su one između 16. i 24.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovako STVARNO izgleda seks u braku (VIDEO)


Istraživanjem se utvrdila veza između ovog problema i drugih tegoba koje žene osećaju. Najviše njih se požalilo na manjak seksualnog uživanja, a tu su i suva vagina, problemi sa mentalnim zdravljem, pad imunuteta, seksualno prenosive bolesti, nedovoljna emocionalna veza sa partnerom, traume zbog seksualnog zlostavljanja i menopauza.

Sva ova pojedinačna stanja i bolesti su usko povezani sa bolnim seksualnim odnosima.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je samo trećina ispitanih žena priznala da je nezadovoljna svojim seksualnim životom. Čak polovina žena je izjavila da su zadovoljne seksom koji su imale u toku poslednje godine, bez obzira na bolove koje su ponekad osećale.

Autori studije smatraju da jako malo žena prijavljuje bol koji doživljava tokom seksa, jer nisu sigurne kom doktoru treba da se obrate.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Preporuka ženama je da iznose jasne činjenice tokom pregleda pre svega kod lekara opšte prakse, jer ukoliko se posmatra samo sadašnjost, one će svakako završiti na ginekološkom pregledu. Međutim, u većini slučajeva je uzrok bola neki drugi poremećaj, koji treba tretirati.

A evo koji problem imaju muškarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrsava

    1. februar 2017 | 00:36

    Zaboravila sam napisat da su problemi sa vaginalnim seksom nastali posle poroda i trajali su pune tri godine dok nismo nasli alternativu ...

  • Mrsava

    1. februar 2017 | 00:26

    Ja upravo tako . I ja sam imala taj problem no uspesno sam ga se resila tako sto sam sa vaginalnog presla na analni sex a i mom decku se svidja . Vaginalni sex mi je bio neobicno bolan , uzasan. dok analni opet bolan al nekako cudno ugodan . Sad sam se navikla na analni sex koi je postao strasno prijatan i nerazdvoivi dio mene a usput i vaginalni se nekako kako vrijeme prolazi popravio . Tako da sad mogu reci da ponovo uzivam u sexsu.

  • Duki5

    1. februar 2017 | 20:01

    Realno to se desava jer zena nije pronasla odgovarajuceg partnera. Ne kazem da trebate menjati partnera koga volite, ali to jeste cinjenica. Nisu svi muskarci isti, nisu im ni penisi isti, niti imaju isti tempo. Ne znaci ni da ce vam obdareni Princ sa belog konja biti najbolji seksualni partner, mozda vama vise odgovara neki krivi Stojko jer i vase su vagine razlicite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA