≫ 

Mislila sam da muškarci moraju da plate sve na prvom sastanku - a onda mi je jedno prosto pitanje promenilo mišljenje istog trenutka

Pravila prvog sastanka variraju od osobe do osobe i nema nekog univerzalno prihvaćenog pravilnika

  • 4

Muškarac treba da otvori ženi vrata, izmakne stolicu, pridrži kaput i plati račun. Tako to ide u filmovima, ali pravi prvi sastanci često budu drugačiji.

Žene su SMS-om pozvale muškarce koji im se sviđaju na dejt - a zbog odgovora neke od njih više nikada neće poslati poruku

Nepisano pravilo je da muškarac plaća večeru i karte za bioskop na prvom sastanku, ali to ne znači da to pravilo važi za sve muškarce. Da je tako uverila se i Ana koja je izašla na dejt sa dečkom koga je upoznala online i uverila se da je njeno mišljenje bilo pogrešno.

Foto-ilustracija: GreenWeddingShoes.com/Megan Hayes Photographer

- Otišli smo na večeru i to ne neku skupu. Ja sam popila samo čašu vina i nisam uzela dezert. Tokom večere bio je pravi džentlmen, sve je išlo glatko i on je otvoreno pokazivao da mu se sviđam. Kada je došao račun ja sam se ponudila da platim pola i on je pristao bez pogovora. Ja sam ostala u šoku!

Ono što je dodalo so na ranu bilo je to što nije ostavio napojnicu nego sam ja to morala da uradim za oboje. Osećala sam se besno i nisam mogla da verujem šta mi se dešava. Bilo bi lepo od njega da se ponudio da plati večeru čak i ako ga ja odbijem posle.

Kada sam podelila svoje iskustvo sa drugim ljudima, reakcije su bile pomešane. Moja mama je bila besna, a mlađa sestra je bila ravnodušna i čak me upitala zašto bi on trebao da plati večeru na prvom mestu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kada sam se suočila sa ovim pitanjem postalo mi je nekako teško da objasnim zašto sam očekivala da mi čovek koji me vidi prvi put u životu plati večeru. Kao prvo, očekivala sam od nekoga da plati moju večeru samo zato što je muškarac. Drugo, ja nisam htela da se vidim ponovo sa njim pa je plaćanje mog dela računa zapravo olakšalo situaciju. Sve je ipak ispalo super: bez obaveze, bez krivice, samo dve odrasle osobe koje su jele zajedno.

Na kraju krajeva, kada znate da ćete sami da platite svoj deo računa onda vam nije bitno ni koje jelo ćete poručiti ni koliko čaša vina ćete popiti. Odrasle žene treba da budu te koje su odgovorne za svoje odluke, ali i račune. Osećam se jako osnaženo sa ovom novom spoznajom. Sledeći put ću definitivno opet podeliti račun sa muškarcem. I poješću taj puding, rekla je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    25. novembar 2017 | 17:54

    Evropoidno u pravom smislu svako svoje placa.:) :)u svakom slucaju i zene mogu i trebaju biti kavaljeri a ne samo o glavi nas muskarca da se bije.

  • VAN

    25. novembar 2017 | 20:00

    Na kraju ipak muškarci plaćaju račune jer vladaju zakoni radikalnog feminizma.

  • Mare

    25. novembar 2017 | 18:13

    prava sponzotuša , takoreci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA