≫ 

Ko ima najskuplji verenički prsten: Megan Markl, Kejt Midlton ili kraljica Velike Britanije? (FOTO)

Verenički prsten treba da ostavi buduću mladu bez daha toliko da jedva kroz suze može da izgovori "Da"

  • 1

Koliko je verenički prsten važan zna svaka devojka koja o prosidbi i princu koji će pred nju pasti na kolena sanja još od kad je bila mala mamina i tatina princeza.

Princeza Eugenija se udaje za konobara koji voli izlaske i tekilu: Još jedno kraljevsko venčanje u Velikoj Britaniji, ali skroz neobično (FOTO)

Članice kraljevskih porodica ponosno nose svoje vereničko prstenje optočeno safirima, brilijantima i dijamantima. One su vlasnice najskupljeg vereničkog prstenja, a cene su vrtoglavo velike. Evo koja od njih je vlasnica najskupljeg prstena.

Princeza Eugen

Foto: Getty images

Njen prsten ima safir koji je okružen sa 10 fino brušenih brilijanata i dva para dijamanata koji su poređani oko safira. Safir koji ona nosi je jedinstven i zove se "padparadscha" i predstavlja mešavinu crvene i žute boje, na prelazu između rubina i žutog safira.

Foto: Guliver/Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

Jako je redak i veoma skup, pa njen prsten košta 100.000 funti ili 114.000 evra.

Vojvotkinja od Jorka, Sara

Foto: Guliver/

Princ Endru je zaprosio Saru Ferguson davne 1986. godine i tom prilikom na njenu ruku stavio prsten sa retkim burmanskim rubinom okruženim sa 10 fino brušenih dijamanata čija je vrednost od 150 do 200 hiljada funti.

Kraljica Elizabeta II

Foto: Tanjug/AP/Matt Holyoak/Camera Press

Princ Filip je sam dizajnirao prsten kojim je verio kraljicu Elizabetu. Napravljen je u Londonu i sadrži veliki dijamant koji je postavljen u platinu i ima 5 manjih dijamanata postavljenih okolo. Dijamant je uzet iz krune koja je pripadala majci princa Filipa, grčkoj princezi Alis. Prsten se izdvaja od modernih koji imaju kamenje u boji i košta 200 hiljada funti ili skoro 230 hiljada evra.

Megan Markl, buduća Vojvotkinja od Saseksa

Foto: Tanjug / AP

Svet je obradovala vest o veridbi princa Harija i glumice Megan Markl koja je postala ponosna vlasnica prstena koji je za nju dizajnirao lično Hari i pri tom za izradu upotrebio dijamante svoje pokojne majke.

Foto: Tanjug / AP

U sredini je veliki dijamant iz Bocvane i košta 250 hiljada funti što je nešto malo manje od 300 hiljade evra.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton i princeza Dajana

Foto: Profimedia

Princ Čarls darovao je Dajani verenički prsten koji je ona sama odabrala i koji liči na verenički prsten njene majke. Princ Vilijam zaprosio je Kejt istim prstenom koji je nosila njegova majka, a koji su on i Hari nasledili nakon što je ona tragično nastradala 1997. godine.

Foto: Tanjug/AP

Plavi safir od 12 karata sa Šri Lanke postavljen je u obruč od 18-karatnog belog zlata. Zanimljivo je to što ovo nije posebno dizajniran prsten kao što je slučaj sa ostalima, već je prsten iz masovne proizvodnje koji je u vreme kada je kupljen za Dajanu mogao da kupi bilo ko, piše Metro. Danas ovaj prsten vredi 300 hiljada funti ili skoro 350 hiljada evra. Ne verujemo da danas može da ga ima bilo ko.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA