≫ 

Probao je na 100 načina da preboli bivšu ženu i njenu prevaru, a zahvaljujući jednom ludačkom potezu postao je poznat i konačno pronašao ljubav i sreću (FOTO) (VIDEO)

Svako od nas se drugačije nosi sa životnim izazovima i porazima

  • 0

Ijan Ašer (44) živeo je veoma mirnim životom i radio je kao prodavac tepiha u jednom salonu u Australiji sve dok ga njegova žena Laura nije ostavila nakon 12 godina braka.

Bio je veoma depresivan nakon razvoda i imao je ozbiljne probleme. Odlučio se na očajnički potez i stavio je veoma neobičnu stvar na aukciju za samo jedan dolar. Samo nedelju dana kasnije, to mu je u potpunosti promenilo život. Ideje koje je on dobio ne bi li preboleo odlazak žene učinile su ga jednim od najkreativnijih ljudi za koje znamo i postao je poznat zahvaljujući tome.

Foto: ianusher.com

Ijan je rođen u Engleskoj i sa 38 godina se preselio u Australiju sa svojom ženom Laurom sa kojom je kupio veoma lepu kuću. Sve je bilo u redu dok ona nije našla novog muškarca i ostavila ga u kući u kojoj ga je svaka sitnica podsećala na nju. Nakon 2 godine samoće i užasne depresije odlučio se na očajnički potez.

On je započeo svoj blog gde je objasnio da stavlja na eBay imanje koje ima za samo 1 dolar. To je podrazumevalo jednospratnu kuću sa svim stvarima, auto, motocikl i skuter za vodu. Takođe, ponudio se da upozna kupca sa svim prijateljima, rođacima i da mu čak da i svoj posao. On je samo tražio da zadrži pasoš i listu sa 100 ciljeva koji su trebali da mu pomognu da zaboravi na bivšu ženu i njegov strašni razvod kako bi započeo novi život.

Njegov neuobičajeni potez privukao je medijsku pažnju i počeo je da daje intervjue raznim kanalima. Uskoro su svi mediji širom zemlje saznali za njegov plan i postao je popularan. Objasnio je da je to samo njegov način da se reši uspomena koje ga povezuju sa bivšom ženom. Nakon što bude sklopio dogovor sa kupcem, on će otići na aerodrom, kupiće kartu za prvi let i videće gde će ga život odvesti.

Do karaj dana suma na online aukciji je dostigla 300.000 dolara, a već sledećeg jutra je bila 2.200.000 dolara! Ispostavilo se da su sve velike ponude došle od neregistrovanih ponuđača pa je on odlučio da ih izbriše. Na kraju aukcije, njegova ponuda j edostigla vrednost od 399.300 dolara. Bilo je to manje nego što je njegova imovina zapravo koštala, ali ga je čekalo još jedno neprijatno iznenađenje.

Ispostavilo se da pobednik na aukciji nije mogao da je kupi, a kada je kontaktirao ponuđače sa manjom cifrom i oni su odustali. Preostalo mu je da proda imovinu uz pomoć agenta za nekretnine. Preneo je stvari kod prijatelja, prodao kola, podigao zajam i pokušao da postigne svojih 100 ciljeva za 100 nedelja. Kao što je i obećao, na kraju je uzeo samo svoj pasoš i novčanik i otputovao.

Tokom putovanja upoznao je predivne ljude. Uspeo je da upozna i svog idola Ričarda Bransona, britanskog milijardera koji je osnovao Virgin Group. Poslao je mail kompaniji i dobio odgovor da može da se organizuje sastanak. On je Bransonu izložio svoj plan i projekat i on je odlučio da učestvuje u njemu.

Foto: Wikimedia/Ian Usher

Ne samo da je uspeo da ostvari svoje snove već je uspeo i da prikupi sredstva za humanitarni fond tako što je prodavao slike mesta koja je posetio. Uplaćivao je novac Institutu za istraživanje raka creva i bešike.

Posetio je svaki kontinent i više od 30 zemalja, a na svakom mestu je upoznao pregršt ljubaznih ljudi. Oni su mu dopuštali da ostane kod njih besplatno, davali su mu hranu i pomagali mu da ispuni njegove želje.

Skakao je bandži džamp sa mosta, išao na ronjenje, skakao padobranom, leteo paraglajderom, avionom i helikopterom. Išao je na vožnju kajakom, proveo noć u ukletoj kući, popeo se na aktivni vulkan i čak video Mont Everest. Ovo čak nisu ni njegovi najluđi ciljevi koje je želeo da dostigne. Nakon što se rešio stvari koje su ga okruživale, odlučio je i da promeni nešto na svom telu. Uklonio je stare pirsinge sa jezika i preko stare tetovaže uradio novu. Naučio je da žonglira jer je to bila strast i njegovog oca koga se vrlo rado uvek seća.

Plivao je sa ajkulama u okeanu nekoliko puta, ali mu je san bio i da vidi kitove u njihovom prirodnom staništu. To mu je pošlo za rukom kada je bio u poseti Japanu. Kada je bio tamo, pred Božić je radio kao volonter u kafiću koji služi beskućnike za džabe.

Nisu sve njegove želje bile vezane samo za putovanja. On je želeo da nauči da svira australijski muzički instrument, da nauči francuski i španski i da usavrši vožnju unicikla. Najluđa želja mu je definitivni bila da hoda po krilu aviona koji je visoko u oblacima, koju je uspeo da ispuni. Želju da ode u svemir skoro da je ispunio kada je posetio jedan vojni centar i isprobao bestežinsko letenje.

Na putovanjima je učestvovao i u nekim opasnim izazovima kao što je trka sa bikovima u Španiji, i trka sira u Engleskoj.

Njegov aktivni način života pomogao mu je da ostane u dobroj formi. Tokom putovanja po Severnoj Americi upoznao je Moe i njena dva sina. Ubrzo su postali par i Ijan je počeo da živi sa novom porodicom u malom kanadskom gradiću zvanom Vajthors. Tu je napisao i objavio knjigu “Prodati život” gde je opisao do detalja svoje očajničk epokušaje i putovanja gde je upoznao svoju novu ljubav i stvorio novu porodicu. Dizni je čak otkupio i prava da snimi film o njemu.

Kada se umorio od hladne Kanade, Ijan je kupio malo ostrvo u Karipskom moru nedaleko od Paname. Tu je izgradio malu kuću za svoju porodicu. Ali, život na ostrvu je malo teži nego što je zamišljao pa je raskinuo sa Moe i njenom decom i napisao drugu kjnigu “Odloženi raj”.

Neko vreme je živeo sam na ostrvu dok njegova dobra prijateljica iz Engleske Vanesa nije došla kod njega. Želela je da podrži svog prijatelja i da ostane sa njim par nedelja. Tako je Ijan opet pronašao ljubav i bio srećan.

Ubrzo je par odlučio da proda ostrvo i da potroši novac na putovanja po svetu. Toliko su navikli da nemaju svoj dom i da provode svaki naredni mesec na nekom novom mestu da su odlučili da svoj hobi naplate. Napravili su website gde nude usluge čuvanja kućnih ljubimaca dok su vlasnici odsutni ili na odmoru. Danas, oni su profesionalni čuvari ljubimaca i nastavljaju da upoznaju nove zemlje.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA