≫ 

Venčali se pored žice mržnje u Travniku i zagrmeli: "Nije važno da li se krsti ili klanja" (FOTO)

Ne postoji prepreka za ljubav, a to su najbolje pokazali Elizabet i Inas

  • 10

Elizabet i Inas su rasli i obrazovali se sa dve strane žice koje je bila tu da ih razdvoji. Ispostavilo se da ih je spojila u najlepšu ljubavnu bajku sa Balkana, kojom su oduševljeni i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci.

Da je ljubav najveća sila u svemiru, dokazuje i priča Elizabet El Hrgić i Inasa Dagoje koji su 22. juna ove godine u Travniku uplovili u bračne vode.

Elizabet je na svom Facebook profilu objavila jednu od fotografija sa venčanja koja je oduševila društvene mreže i postala viral.

Fotografija je nastala ispred školske zgrade u Travniku u kojoj se nalazi Katolički školski centar "Petar Barbarić" u koju je išla Elizabet i Mešovita škola "Travnik" koju je pohađao Inas.

Dve ustanove deli žica kod koje je par odlučio da se fotografiše, a Elizabet je objavila i emotivan tekst.

- Nas dvoje. Svako ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podeljenom na dva sveta. U jednom dvorištu, kog oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uverili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništavniji. I mi kao mali smo im možda i verovali. Ali šta znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jemči zaštitu, šta znači, pored ljubavi?! Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čoveka.

- Čoveka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa hiljadu i jednom vrlinom i manom. Čoveka kog je onaj Najveći satkao od najlepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svetove, imamo i učimo decu pravim i istinski ljudskim vrednostima. Danas sam zahvalna na svemu. Na dve škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, voleti i biti voljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čoveku vide čoveka.

Nas dvoje, deca, sa ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga ko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsrećniju i najvoljeniju osobu na svetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite decu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili beli, krstimo li se ili klanjamo. Učite decu da budu dobri ljudi, koji onim velikim, neće verovati da je ograda zaštita i da i sa one druge strane rastu dobra, talentovana, duhovita deca, puna ljubavi.

Neka vam smisao života bude Ljubav - zaključila je.

Fotografija je dosad lajkovana više od pet hiljada puta, a podeljena nekoliko stotina puta.

VIDEO: Nebojša je robijao 15 godina zbog zločina nad muslimanima, a u zatvoru se oženio muslimankom

(Telegraf.rs / index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taurida

    1. jul 2019 | 12:51

    Lepo je procitati ovako nesto,zelim im da se ceo zivot vole.Ali to neizbezno ali sta ako ljubav prestane pa svako krene da vuce na svoju stranu?Deca ce biti ta koja ce najvise ispastati.Moj komsija Srbin u Austriji nadje muslimanku Iz Bosne.Zbog njega je se roditelji I braca odrekli.Sve bilo sjajno I bajno,danas lete psovke na sve stane .Ona njemu majku cetnicku on njoj sto je ne ukoka Ratko Mladic.Moja braca ga cesto kritikuju zbog toga.

  • Petar

    1. jul 2019 | 12:23

    Jednog dana kada budu vise ovakvih jludi bice i visesrece i bojli zivot za sve.

  • On

    1. jul 2019 | 12:51

    Za vest o pravoj ljubavi samo 3 komentara, a za vest (koja je odmah pored) o orgijama i bahanalijama 130 ! To je još jedan od dokaza u kakvom svetu živimo, nažalost !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA