• 9

O, ne! Nikako nije dobro da budete u vezi sa zgodnom osobom, a evo i zašto

Sigurno ste se barem jednom u životu zaljubili u jako zgodnu osobu koja vas je na kraju odbila i tako bacila u očaj.

  • 9

Ta osoba vam je verovatno učinila uslugu, barem tako tvrde naučnici sa Harvarda koji su dokazali da su lepši partneri lošiji u vezama.

To bi objasnilo mnoge iznenadne raskide koji se događaju naizgled savršenim ljudima.

Rezultati istraživanja pokazuju da atraktivnost otvara mnoga vrata i dolazi sa širokom paletom udvarača, pa je zgodnim ljudima najčešće teško da se vežu za samo jednu osobu na duge staze, pošto im se nove prilike stalno pojavljuju na putu.

Takođe, pokazalo se i da zgodni ljudi češće raskidaju jer ne mogu da se suoče sa ozbiljnijim i zahtevnijim delovima odnosa.

Mišićavi frajer momak muškarac na plaži moru

Foto: Profimedia

Prve faze istraživanja pokazale su snažnu vezu između razvoda i atraktivnosti, pa nemojte da vas čudi što su zgodniji muškarci češće razvedeni.

Zašto?

Pa, smatra se da većina parova u vezi prestane da obraća pažnju na druge pojedince kako bi zaštitili vezu od neočekivanih iznenađenja.

Međutim, prema rezultatima završnih eksperimenata, atraktivnim ljudima nedostaje ta zaštitna pristrasnost, pa obično imaju veći interes za "alternativne opcije", odnosno druge ljude.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Goja

    Zgodne i lepe zene ce drugi uvek da mrze. Muskarci, jer ih se plase, a zene jer im zavide. Nekoj je data lepota po rodjenju i ona tu ne moze nista. E sad, kako se ponasa- to je bitnije. Ali muskarci su uvek bili povrsni.

  • Sudija Dred

    Posto nije dobro vi budite u vezi sa nekom koja nije zgodna...

  • Veritas

    Kako je iznutra tako je i spolja. A lepa spoljasnjost mi uvek prija. Lepe zene su moralnije od nelepih. A kod muskaraca je to obrnuto

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima