• 93

"Mala je napucana i zrela za rijaliti": Umesto da je zaštite, žene napadaju pretučenu Ivanu

Dok ima onih koji joj šalju svesrdnu podršku, iznenađuje i veliki broj osuda i negativnih komentara

  • 93

Slučaj Ivane Filipović (22) koju je u martu u njihovom zajedničkom stanu u Novom Sadu brutalno pretukao dečko, 24-godišnji Đorđe Lacković, i dalje izaziva  burnu reakciju javnosti.

Da podsetimo, Đorđe je nasrnuo na Ivanu zbog sumnje da ga vara. To nije bilo prvi put da je ova 22-godišnja devojka trpi batine od tadašnjeg dečka.

Ivana Filipović, Djordje Lacković

Foto: Facebook/Ivana Filipović, privatna arhiva

- Đorđe se nad Ivanom iživljavao jer je posumnjao da ga vara. Udarao ju je o radijator sve dok ga nije iščupao iz zida. Prst joj je polomio da se ne bi branila. Nema čime je nije tukao i onda je rekao da će je opet tući kad se vrati. Kad smo je videli, bila je sva u modricama, sa ogromnim hematomom na glavi, a po celom telu su opekotine od vrele pegle i ubodi od noža - izjavila je Ivanina majka.

Od tada je prošlo bezmalo šest meseci, ali interesovanje za ovaj slučaj ne jenjava. Nakon pisanja "Telegrafa" o porukama preteće i uvredljive sadržine, a koje je nesrećna devojka dobila sa nepoznatog broja, oglasili su se naši čitaoci.

Dok ima onih koji joj šalju svesrdnu podršku, iznenađuje i veliki broj osuda i negativnih komentara.

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf

Foto: Printsreen/Telegraf

Većina se slaže da je Ivana trebnalo da pretpostavi kakav će epilog imati njena veza sa Đorđem.

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf

Foto: Printsreen/Telegraf

Sudeći po komentarima, čini se da veliki broj naših sugrađana smatra da je Ivana inicirala nasilje "samo kako bi postala poznata".

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf1

Foto: Printsreen/Telegraf

Negativno se komentariše i njen izgled, navodeći da je tipičan primer "starleta" kakve viđamo u rijaliti programima.

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf

Foto: Printsreen/Telegraf

Zašto se ograđujete kad kažete da ne osuđujete nasilje nad ženama, ako pronalazite razlog u "užasnom ponašanju" da se neko iživljava? Naravno da nema ni pravo da na bilo koji način neko maltretira nekog drugog. Ne može da postoji "ali". Ne, ni "šamarčić" ili psihičko zlostavljanje!

Kada se ovako nešto desi ko je kriv? Sigurno je da nije devojka, žrtva.

"Današnje devojke su užasne i ne biraju sredstva da se domognu lepog života i luksuza" - glasi još jedan komentar.

Otkud, tamo negde, iza kompjutera, znate da se ona zaista užasno ponašala? I da se, kako god, ponašala, možete li da zamislite razlog da neko sadistički ispeče nekoga peglom? Pa, to je van pameti. "Današnje devojke" etiketirate kao željne novca. Nećete verovati, jesu i obrazovane i sposobne su i da zarade novac.

Takođe, čudno je da nikad, izgleda, nisu krivi ni oni koji tuđu ljubav pokušavaju da kupe ili dovedu drugog u finansijski zavistan položaj. Ni osobe muškog pola ili koje god finansijski jače nisu u obavezi da budu sa suprotnim. Ali, to sad nije tema! Vi ne znate šta je sve monstrumu okidač. Kad neko hoće da naudi, on će tražiti opravdanje za sebe. Šta ako sutra ne poroširite veš kako se njemu sviđa, pa on "poludi" i premlati vas, jeste li vi, drage žene, krive što vas je premlatio?

Znate li šta je strašno?

Strašno je što osude dolaze od drugih ženskih osoba. Zaista, ukoliko vas nikada niko nije, u najmanju ruku, omalovažio samo zato što ste žensko vi imate neverovatno mnogo sreće, ali čak i ako imate mnogo sreće, morate imati empatiju. Nemojte imati empatiju prema sadisti.

Molimo vas, nemojte opravdavati mučitelje, ubice, monstrume. Svako opravdavanje zločinca je još jedna potencijalna žrtva. Ako nastavite da napadate žrtve, biće još gore.

Mi moramo da promenimo naš stav prema žrtvama.

Ne možete opravdavati monstruma.

Ne možete.

To je bezobrazno, pokvareno i sumanuto.

Ljudi se menjaju, to što danas nekog znate kakav je, ne znači da se sutra neće promeniti i početi da radi nešto što ne liči na njega. Koliko ste zaista sposobne da procenite ljude? Je l' mislite da se nikad niste prevarile u proceni, a, bože moj, prevare se uvek neke tamo nama nepoznate žene? Je l' stvarno možete da verujete u to, u to da je život tako jednodimenzionalan?

Šta god radile i mislile, ne srljajte u to da okrivite žrtve nasilja.

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf

Foto: Printsreen/Telegraf

ivana-komentar-foto-prinstcreen-telegraf

Foto: Printsreen/Telegraf

VIDEO: Odbranila se od nasilnika tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs)

Komentari

  • SALE

    Ne držim stranu nikome. Ali,i ta devojka je MOŽDA istom momku učinila neku tešku nepravdu??!! Ali , objasnite mi svi koji dajete negativne komentare..kako to da nju osuđujete da je "kurvetina" a GLASATE za sve one devojke koje se po rijalitijima ponašaju onako bezobrazno??? ???? Pri tome uzimam u obzir da ni vi ni ja ne poznajemo živote nje i njenog momka.

  • REPENT

    Čemu toliko podržavanje nasilja?

  • Mirjana

    Bravo za ovaj tekst i za ove recenice!! Bravo! Dodta vise osuda zrtve i opravdanje za nasilnike! Nasilje nema opravdanje!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima