≫ 

Nova tehnika u seksu zove se "karezza" i garantuje eksplozivne orgazme, a evo i kako

Bilo da volite strastven, nežan ili avanturistički seks, ova nova tehnika će vam pomoći da doživite eksplozivne orgazme

  • 4
Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Sve popularnija tehnika u seksu koju praktikuje sve više parova naziva se "karezza". Naziv je nastao od italijanske reči "carezza" što u prevodu znači milovanje, a to i jeste poenta ove tehnike.

U većini slučajeva seks koji se ne završi orgazmom smatramo "lošim" i nezadovoljavajućim, a ova tehnika na jedan drugačiji način omogućava partnerima da dožive nezaboravan vrhunac.

sex seks par krevet čipka foto: pixabay.com

"Karezza" pospešuje lučenje oksitocina, nazvanog još i hormonom sreće, a koji čini da osećamo bliskost i povezanost sa partnerom.  Ovaj hormon se oslobađa iz zadnjeg režnja hipofize tokom seksualnog čina, a pojačava zadovoljstvo kroz ostvarivanje emotivne bliskosti,  nežnosti i privrženosti.

Seks koji uključuje emocije je daleko kvalitetniji, a vrhunac mnogo intenzivniji potvrdile su studije.

U praksi, ova tehnika podrazumeva starstvene poljupce, nešto duže uvertire (predigru), zavodljive razgovore, a što sve dovodi do povećanja seksualne želje a samim tim i strastvenijeg seksa.

Zaljubljen par, romantika, krevet Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Veliki broj parova koji nisu u dugim i posvećenim vezama praktikuje "karezza" tehniku baš zbog kvaliteta seksa. Orgazam koji se doživljava tokom seksualnog čina, a koji se zansiva na ostvarivanju bliskosti je daleko eksplozivniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    26. septembar 2019 | 02:42

    Glupost, ko još ima vremena za to?Nego uhvatiš, prevrneš je, ha-hu, o-ruk i iha ha.To je fizički posao gde treba snage.Nije to lako.Ženama je dovoljno da legnu na ledja.

  • Žanka

    30. septembar 2019 | 15:55

    Ma članak je okej nego pred krajmi izadje kao bonus video “ Dara Bubara u vreloj akciji “ i u tom delicu sekunde njena slika u mom mozgu ubije svaku moju želju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA