≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Masturbirala sam svaki dan u toku jednog meseca i evo šta mi se dogodilo!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanka Lara Parker je odlučila da masturbira svakog dana, te je u periodu od jednog meseca primetila određene benefite po pitanju svog zdravlja.

  • 19

Lara Parker je u svojoj iskrenoj ispovesti objavljenoj na jednom portalu otkrila da godinama nije mogla da se samozadovoljava, jer je imala snažne bolove koji su se javljali kao posledica hroničnih oboljenja - endometrioze, vaginizma i vulvodinije. Kako je kazala, svaka vrsta dodira u predelu vulve je izazivala bol koji se širio čak od karlice do stomaka.

Međutim, nakon što se podvrgla fizikalnoj terapiji koja je imala za cilj da spreči pojavu bola u predelu karličnog dna, Larino stanje se dosta poboljšalo. Počela je ponovo da masturbira i prvi put, posle dugo vremena, uspela je da doživi orgazam.

Isprva je prolazila kroz mentalne teškoće jer nije mogla da se navikne na svoje telo i promene koje su nastupile. Posećivala je terapeute i postepeno prihvatala ideju da može da se samozodovaljava normalno, kao i sve druge žene....

Devojka, Masturbacija, gaće, TAMABEPA Foto: Profimedia/Corbis

Na početku, svaki dodir je izazivao bol i nelagodu, ali je vremenom uspela da postigne potpuno zadovoljstvo masturbacijom i terapija se konačno isplatila.

- Koristila sam različite vrste vibratora, kako bih istraživala svoje telo i videla šta mi prija. Izazov je bio veliki, ali sam ga se striktno držala. Na početku sam svaki dan posle posla išla kući, a zatim se dodirivala ispod jorgana. Tokom prvih pet dana eksperimenta sam baš uživala u tome i uspela sam da doživim eksplozivne orgazme - istakla je Parkerova.

Nastavila je da masturbira i u narednom periodu, pokušavajući da otkrije još neke neistražene delove sebe. Dozvolila je sebi da se opusti, udahne duboko, eksperimentiše sa različitim seks pomagalima, ali i da uvodi promene, tako što je uvek slušala različitu vrstu muzike, samozadovoljavala se na novim mestima u kući i sl.

Vagina, Depilacija, Brazilska depilacija, Bikini zona, Masturbacija Foto-ilustracija: Profimedia


Zašto je masturbacija važna?

1. Svakodnevno masturbiranje je jednostavno praktikovati i jednom kada se upustite u to shvatićete koliko vam se menja život. Odvajanje vremena za samozdovljavanje treba da bude prirodno, kao što su meditacija, disanje, pravilna ishrana. Na kraju svog istraživanja sam počela to da doživljavam kao zadatak koji imam da obavim, a za to dobijam odličnu nagradu, tj. vrhunski orgazam.

2. Postoje različite vrste vibratora. Svako treba da pronađe onaj koji mu odgovara, tako da je potrebno da istražujete.

3.  Zbog načina na koji se posmatraju žene koje masturbiraju, u nekim trenucima sam osećala da je pogrešno to što radim. Ali što sam duže praktikovala masturbaciju shvatila sam da je ona odlična za mene. To je sasvim prirodna stvar!

4. Uvek uvodite neke promene dok masturbirate! Slušajte drugačiju vrstu muzike, nekada to radite preko dana, a nekad u kasnim noćnim satima. Obavezno pronađite novo mesto u kući gde možete slobodno da se dodirujete.

5. Pronađite lubrikant koji vam odgovara, ali birajte one obogaćene prirodnim sastojcima. Tako ćete sprečiti iritacije vulve i klitorisa, a vaš orgazam čak može postati intezivniji.

6.  Zbog masturbacije sam se osećala mentalno bolje. Stvarno mi je popravljala raspoloženje.

7. Ukoliko sam masturbirala pre odlaska u krevet, moj san je bio mnogo kvalitetniji.

Video: Žene ovih horoskopskih znakova najviše masturbiraju, da li ste i vi na ovoj listi?!

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepigromemoj

    31. decembar 2019 | 23:41

    Sa moje strane gledista moram da priznam da i ja masturbiram i to jako cesto, bez obzira sto sam u braku.S obzirom da me suprug vise ne moze zadovoljiti, naprosto prestala je svaka zelja za sexom, nema vise emocija, zelja...

  • Larva

    31. decembar 2019 | 23:03

    Samo mandrljaj, lutko!

  • Omg

    31. decembar 2019 | 22:43

    A mi muskarci?😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA