Kako je moguće da je nekada srećna veza postala tako dosadna? Ovo je 5 najvećih "ubica" ljubavi

Ne brinite, za sve postoji rešenje

  • 4
brak, kriza, razvod, problemi u vezi, prevara, briga otuđenost tuga

Foto: Shutterstock

Postoje navike koje su tipične u vezama, a ipak ih čine dosadnim.

Naravno, početna strast, i ružičasti balon u vezi s vremenom se smanjuju, osećanja se menjaju kao i odnos između partnera. Na žalost, duge ljubavi često su u opasnosti da postanu dosadne, jer u užurbanoj svakodnevnici nije lako održavati bliski odnos i intimu. Kako bi se to izbeglo, potrebna je svest sa obe strane i uložena energija u odnos. Sledeće navike su najčešće odgovorne za dosadu u vezi, pa ih je vredno izbegavati.

Držite se istih navika

 

Da li vam svi dani slede istu rutinu?  Da li se u svemu držite uobičajenog? To ponekad nije problem, ali bračni savetnik Samanta Denijels kaže da je važno povremeno izaći iz svoje zone komfora i iskusiti nešto novo i uzbudljivo, bilo da je reč o seksualnom eksperimentisanju ili kratkom izletu tokom vikenda. Nova iskustva ne samo da će biti zabavna, već će doneti radost deljenog otkrića, koje će ojačati vezu i otvoriti temu za kasnije razgovore.

Prevelika udobnost

 

Važno je da se partneri osećaju sigurno u društvu jedno drugog, i da se mogu opustiti. S druge strane, treba voditi računa o prekomernoj udobnosti, jer može dovesti do dosade. Neophodno je uložiti sve napore da se to izbegne. Ponekad morate da skinete trenerku i obučete svečanu haljinu, a umesto da naručite picu kod kuće, predložite partneru odlazak u restoran. Takve male promene jačaju ljubav, vezu i održavaju romansu.

Seks se svodi samo na postizanje orgazma

 

Svrha seksa za mnoge je postizanje orgazma, ali se ne morate samo na to fokusirati. Ako se članovi veze uvek fokusiraju na vrhunac, odnos će postati monoton. Umesto toga, trebalo bi da uživate u svakom trenutku vođenja ljubavi, od predigre do kraja. Sitni dodiri i poljupci  takođe mogu pričiniti zadovoljstvo. Ovo je jedini način da se dugoročno održi strast i intimnost i zaista zadrži uzbuđenje u krevetu.

Nedostatak dubokih, iskrenih razgovora

 

Ako sa svojim partnerom nikada ne vodite duboke, emotivne razgovore, polako počinjete da se distancirate jedno od drugog. Tokom užurbane svakodnevnice, parovi imaju tendenciju da razgovaraju samo o poslu, ali ponekad morate da odvojite vreme i za ozbiljnije teme. Delite i pozitivne i negativne misli, budite malo nostalgični, i iskažite svoje emocije prema partneru.

Nedostatak slobodnog vremena

 

Mnogo parovi naprave grešku u tome što svaki budan trenutak provode zajedno, zaboravljajući na svoje hobije, svoj opus interesovanja i svoje prijatelje. Koliko god čudno zvučalo, veza će biti mnogo srećnija i uzbudljivija ako niste stalno zajedno. Ponekad vam treba malo vremena za sebe ili za izlaske sa prijateljima, jer stalnan boravak zajedno brzo dovodi do dosade.

Pored gore navedenih navika, važno je i da ne odustanete od svojih pojedinačnih ciljeva. Ako na navedene stvari obratite veliku pažnju, možete izbeći da veza postane dosadna.

(T.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    13. avgust 2020 | 10:12

    Seks se svodi na to da se sto pre zavrsi, ne pamtim kada sam sa muzem dozivela orgazam,nije mi zanimljiv ni najmanje

  • Pavicevica

    13. avgust 2020 | 00:48

    Takoe 🤪 (tako je)!

  • 🤦‍♀️

    13. avgust 2020 | 21:45

    Laz sve srusi !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA