≫ 

Izbegavajte je! Ova vežba može da uništi vaš ljubavni život

Vožnja bicikla može biti najgori neprijatelj žena

  • 2
Vežbanje Foto: Pixabay

Dobro razmislite pre nego što se odlučite za spining trening, odnosno kardio vežbe na sobnom biciklu.

Iako je u prošlosti biciklizam bio poznat kao vrlo zdrava aktivnost u kojoj treba učestvovati, neka istraživanja iz 2012. otkrila su da on se može negativno odraziti na vaš ljubavni deo života.

Spining trening ili brza vožnja bicikla može biti najgori neprijatelj žena upravo zbog klasičnog biciklističkog sedišta koje kroz takve vežbe može da utiče na smanjenu jačinu senzacija na genitalnom podrčju.

Prethodne studije su već pokazale da su ta tvrda sedišta povezana sa erektilnom disfunkcijom kod muškaraca, ali tada je otkriveno da su i žene u riziku.

Problem nastaje kada sednemo na biciklističko sedište, jer se naši nervi i krvni sudovi u našem genitalnom području zbijaju.

Bicikl Foto:Pexels/ The Lazy Artist Gallery

Istraživači sa Jela već su znali da su biciklisti, koji su vozili najmanje dva sata i nekoliko dana tokom nedelje, imali slabije senzacije na genitalnom području nego žene koje trče maraton (na osnovu studije iz 2006.).

Tada su pokrenuli hipotezu da su da su žene koje su tada vozile bicikl, zahvaljujući gore pomenutom dizajnu sedišta, bile izložene većem broju problema.

Međutim, ovaj put su stručnjaci na Jejlu proučavali 58 žena koje su vozile bicikl najmanje 16 kilometara nedeljno.

Devojčica bicikl Foto: Pixabay.com

Učesnici su okretali pedale „bicikala“ u laboratoriji (sa položajem sedišta i upravljačem prilagođenim svakoj ženi kako bi oponašali njenu svakodnevnu vožnju), a žene su istraživačima rekli kada su se osećale -  bolno, ukočeno i slično tokom sedenja na biciklističkom sedištu.

Zanimljivo je da su upravljači imali uticaj i na jačinu senzacija na genitalnom području. Ako su bili niže postavljeni, žena je morala da se nagne napred čime se na kraju povećavao pritisak na intimnu regiju.

Stručnjaci zato predlažu da čim osetite neprijatnost ili neku vrstu bola, odmah siđete sa bicikle i pokušate da odmorite.

Video: Ako do sada niste naučili, ova baba će vam otkriti sve tajne masturbacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavran

    20. avgust 2020 | 06:23

    Pa neka skinu sedište 🤔

  • Dr kadžić

    20. avgust 2020 | 01:01

    Onda ne bi trebalo ni da se sedi u automobilu,na motoru,da se jase,da se sedi u skoli,kod kuće nigde jer bicikli čovek vozi ponekad a sedi svaki dan što znaci da je svako drugo sedenje isim na biciklu opasnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA