Ovog oca su optužili da je uništio ćerki veridbu, ali izgleda je bio u pravu: Šta vi mislite?

Šta biste vi uradili na mestu ovog čoveka?

  • 9
Tužna mlada, otkazano venčanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Ako ste ikada morali da organizujete venčanje, znate koliko opterećenje može nastati uoči velikog dana. Tokom organizacije morate da donosite odluke poput one da li da pozovete strica sa kojim niste razgovarali deset godina, ili kako da smestite nedavno razveden par ako oboje dolaze.

Ovo su samo neka od pitanja koja mnoge muče mlade parove.

Sve bi to bilo u redu, sve dok mlada i mladoženja mogu da se slože oko ovh pitanja.

Međutim, jedan zabrinut otac nedavno je podelio svoje brige na internetu. Naime, on smatra da je njegova ćerka bila u pravu što je otkazala venčanje nakon što je saznala šta je verenik bio spreman da traži od njega.

- Moja ćerka je bila sa svojim dečkom 7 godina, a nedavno su počeli da planiraju venčanje, samo malu zabavu za bližu porodicu - napisao je.

venčanje Pixabay.com

Otac je objasnio kako on i ćerka imaju veoma otvoren odnos, i obično sve dele jedno sa drugim. Uvek mu je pričala koliko su dečko i ona zaljubljeni jedno u drugo.

- Smatrao sam ga dobrodušnim čovekom, bio je ljubazan i skroman i uvek je poštovao našu porodicu - rekao je anoniman muškarac o vereniku svoje ćerke.

On kaže da su se dve porodice nekoliko puta srele, a muškarac je primetio da roditelji momka imaju pomalo seksističke stavove.

- Pitali su moju ženu zbog čega radi, i rekli da smatraju da je posao žene da čuva decu i ostane kod kuće.

Kada je mladi par počeo sa planiranjem braka ćerkin dečko se obratio ocu i rekao da njegovi roditelji žele da porazgovaraju sa njim.

- Nameravao sam da pozovem i svoju ćerku, ali on je rekao da joj nije dozvoljeno. Otišao sam s njim, a njegovi roditelji su počeli da razgovaraju sa mnom o mirazu. Bio sam zbunjen i rekao da nema miraza, ko još u 2020. godini očekuje tako nešto? Ali dečko i njegovi roditelji počeli su da mi drže predavanja o tome koliko je to neophodno i kako moja ćerka neće moći da radi van kuće kada se bude udala - prepričao je muškarac.

Domaćica, foto Pixabay Domaćica, foto Pixabay

Roditelji mladića su zamolili čoveka da ovaj razgovor ne spomene svojoj ćerki, međutim on je odlučio da odmah podeli to sa njom.

- Pitala me je šta sada može da uradi, a ja sam joj savetovao da otkaže venčanje ako želi. Niko nju ne može da prisili ni na šta. Upravo se to i dogodilo, venčanje je otkazano, a sad me zovu njen dečko i njegovi roditelji govoreći da sam stao između njih svoje.

- Povrh svega, neke njene prijateljice smatraju mene glavnim krivcem raskida. Ali bitna je sreća moje ćerke.

Nakon što je zatražio savet na forumu "Reddit" stotine ljudi je uverilo oca da nije pogrešio što je rekao istinu svojoj ćerki.

- Njeni prijatelji su očajni. To ne bi bio zdrav brak. Ćerka bi živela tužno i u bedi - napisao je jedan korisnik.

- Bože, taj momak je sigurno bio patološki lažov - podržao ga je drugi.

- Bio je sa njom 7 godina, slušajući njene planove, snove, ambicije, i znajući da joj ništa od toga neće dozvoliti - nastavio je treći.

Jedna osoba je svojim komentarom pokušala da umiri oca:

- Spasili ste svoju ćerku od paklenog života. Žao mi je što je to morala proći. Siguran sam da je bio šok shvatiti da je njen bivši dečko toliko zatucan.

Da li ima mesta tradicionalnim ulogama u 21. veku? Da li je normalno tražiti miraz za devojku?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    17. septembar 2020 | 20:03

    Bravo tata.metlu u ruke i izmetlaj gospodina .Kamo srece da sam i ja svog dok je bio ..buduci..zet

  • Pp

    17. septembar 2020 | 18:56

    Verovatno su u pitanju muslimani.

  • R

    17. septembar 2020 | 22:10

    Bravo! Tajni razgovor, sve jasno unapred, od tog braka nebi bilo nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA